Del festivalskega programa se bo preselil in obiskovalce povabil tudi v parke, na dvorišča in vrtove. Glavni del festivala bo kajpak še vedno na glavnem odru na tradicionalni razgledni točki - na Malem gradu v središču Kamnika. Prav zaradi lepega razgleda v senci košatih kostanjev se festivala drži tudi nekakšen podnaslov Festival z razgledom.

Na glavnem odru bodo lahko Kamničani, kot vsa leta doslej, uživali v ritmih uveljavljenih slovenskih in tujih glasbenikov, od Anje Bukovec in Ota Pestnerja, Janeza Bončine - Benča, Klemna Klemna do hrvaško-slovenske elektro pop zasedbe Lollobrigida, mehiških punk rockovcev Los Explosivos ter Bande Berimbau, ki bo odprla festival.

Otroški oder bo skupaj s Keršmančevim parkom ponudil številne ustvarjalne in športne delavnice za vse generacije ter otroške lutkovne, igrane in glasbene predstave. Večerni program, ki bo potekal na različnih lokacijah, bo ponujal zabavne večere stand up komedije z uveljavljenimi slovenskimi komiki (Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec, Perica Jerković in drugi), nastope mladih, še neuveljavljenih slovenskih glasbenih skupin, kino pod zvezdami ter plesne večere. Program v Samčevem predoru pa bo v središču mesta skrbel za ogrevanje pred dogajanjem na glavnem odru z vragolijami na slacklineu, ekshibicijo skaterjev, plesnimi dogodki ter športnmi kolesarskim spektaklom GT Bike Eliminator 2012. V Majolki bodo letos na kantavtorskih večerih prišli na svoj račun tudi ljubitelji kantavtorske glasbe in kvalitetnih besedil, DDV-program z dodano vrednostjo pa bo kot že vsa leta doslej poskrbel za še bolj prijetno druženje Kamničanov in njihovih obiskovalcev.