Postojna Britanski blues izvajalec Matt Schofield je eden najbolj razpoznavnih in inovativnih kitaristov, ki so se pojavili v zadnjih generacijah na svetovni glasbeni sceni. Sledeč reviji Guitar & Bass Magazine je uvrščen med deset najboljših britanskih blues kitaristov vseh časov, kar pomeni, da spada v družbo takšnih imen, kot sta Eric Clapton in Peter Green. V Penguin Book of Blues Recordings je eden izmed dveh živečih britanskih glasbenikov, ki sta si prislužila najvišjo oceno štirih zvezdic.

Ob kitarskem virtuozu sta na odru običajno še bobnar Evan Jenkins in orglavec Jonny Henderson. Kot trio jih večina poznavalcev tovrstne glasbe povezuje z ameriškimi jazz skupinami iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki so delovale pod vodstvom orglavcev. Sicer pa je v relativno kratki karieri Schofield svojo skupino popeljal že po številnih državah in igral ob boku nemalo znamenitih kitaristov, kot je denimo Robben Ford.

Leto 2011 je Matt Schofield zaključil z izdajo albuma Anything But Time, ki je prav tako osvojil prestižni naslov najboljše blues plošče leta po oceni britanske glasbene revije MOJO. Njegovi glasbi pridaja ekstravaganco predvsem povezovanje bluesa z rockom ter jazz in funky ritmi.

Bluesovski virtuoz prihaja v Slovenijo pod okriljem Blues festivala Postojnska jama, ki z izborom zvenečih imen že deset let razveseljuje poslušalce tovrstne glasbe. nr