Prekaljeni devetinpetdesetletni strateg Domžalčanov je ob prihodu v klub dejal, da moštvo na začetku sezone še ne bo konkurenčno nasprotnikom v ligi ABA, a da se bo to po novem letu spremenilo, pravi obraz pa naj bi pokazali v ligi za prvaka. Za zdaj se besede Sagadina uresničujejo, Helios pa z mirnim in kontinuiranim delom vse bolj grozi Krki in Olimpiji, ki imata letos izredno turbulentno sezono.

Ker Domžalčani v letošnji sezoni na gostovanjih ne blestijo, so bili pred dvobojem v vlogi favorita Ljubljančani. Po košu Gorana Jeretina na začetku zadnje četrtine so povedli za deset (59:49), a so jih gostje z delnim izidom 10:0 hitro ujeli. V izenačeni končnici so imeli napad za zmago zmaji, a je Jeretin zgrešil odločilni met. V podaljšani igri so Domžalčani na krilih odličnih D. J. Gayja (28 točk) in Draga Pašalića (24) povsem razorožili gostitelje in jim zadali boleč poraz. Pri Ljubljančanih v moštvu še ni bilo najnovejše okrepitve Erica Dawsona, ki ga v klubu pričakujejo jutri.

"Helios je zasluženo zmagal. Jezen sem na svoje igralce, saj smo se trdo pripravljali na to tekmo. Vedeli smo, da sta Gay in Pašalić ključna pri Heliosu, poleg njiju pa še Prepelič, ki smo ga uspeli zaustaviti. Kar nekaj igralcev ni imelo glave na pravem mestu. Predvsem sta me razočarala centra Rothbart in Thompson, ki sta igrala katastrofalno, poleg tega pa nismo odrezali motorja Heliosa Gayja," je po tekmi bentil trener Olimpije Sašo Filipovski, ki je bil še posebno jezen na Američana Thompsona: "Svojega ni dal pod košem, saj je imel slab met, poleg tega pa je bil brez skoka v napadu, kar si center ne sme privoščiti, še posebej, če mu na parketu ponudim kar 33 minut. To je pod vsako kritiko."