Letalo, s katerim je potovalo 211 potnikov in 18 članov posadke, je začelo močno premetavati, huda turbulenca in z njo povezan stres pa sta bila usodna za 73-letnega Britanca, ki je imel že pred tem zdravstvene težave s srcem.

Po poročanju otoških medijev se je med turbulenco poškodovalo še približno 30 potnikov, med katerimi naj bi jih bilo sedem huje poškodovanih.

Po pristanku v Bangkoku so poškodovanim potnikom nudili zdravstveno pomoč, v bolnišnico so odpeljali tudi ženo pokojnega.

Jugovzhodno Azijo trenutno pestijo hude tropske nevihte, zaradi katerih so turbulence pogostejše. Včerajšnja je bila po besedah prič še posebej izrazita.

Turbulenca naj bi bila najprej blažja, nato pa je sledil močan sunek, ki je nepripete z varnostnim pasom »izstrelil v strop«. Z glavami so udarili v plastično oblogo in prostor za prtljago, udarec pa je bil tako močan, da so z glavami poškodovali luči, plastično oblogo, loputo prostora s kisikovimi maskami ... Številni so si pri tem poškodovali glavo, zobe ali hrbet.