Miklavec je pojasnil, da sta se za najem teh prostorov najprej zanimala Valter Kramar iz Hiše Franko in Svetozar Raspopović iz restavracije As, ki sta skupaj vzela v najem Gostilno na gradu. Vendar sta Kramar in Raspopović pogodbo odpovedala, zato bo zavod Ljubljanski grad objavil nov razpis, s katerim bodo poiskali novega najemnika.

Kramar je pojasnil, da "ni primeren čas, da bi prevzeli še to gostilnico, saj so zdaj preveč negotovi časi". "Če bi lahko počakali pol leta, leto, da vidimo, kako se bodo razmere razvile v prihodnosti, bi z veseljem zagrabili tudi to priložnost, ker je luštna lokacija, imamo voljo, imamo ideje. Samo čas ni pravi," je povedal Kramar, ki obžaluje, da bodo ta prostor morali izpustiti iz rok. A drugače ne gre, pravi Kramar, saj bi se investicija v tako negotovih časih lahko izkazala za napačno. To pa ne bi vplivalo samo na poslovanje te gostilne, ampak tudi vseh drugih investicij, ki jih imata tako on kot tudi Raspopović.

Javni razpis bi bil po Miklavčevih besedah lahko objavljen že v prvih treh mesecih leta, lokal pa bodo oddali v najem za obdobje petih let z možnostjo podaljšanja za pet let. O razpisnih pogojih Miklavec zdaj še ni mogel konkretno govoriti, je pa odkril, da bodo pri pripravljanju usmeritev in zahtev, kakšno ponudbo naj ima ta gostinski lokal, tudi tokrat sodelovali z znanim slovenskim etnologom dr. Janezom Bogatajem. Ta je namreč sodeloval pri pripravi usmeritev, kakšna naj bo Gostilna na gradu, in po Miklavčevem mnenju se je ta, že več kot leto dni delujoča gostilna zelo dobro obnesla. Ob tem je poudaril, da bo tudi v novem lokalu ključno, da ponudba odraža celotno Slovenijo, kar pomeni, da bo najemnik moral zagotoviti kakovostno ponudbo slovenskih izdelkov.