S tremi zlatimi globusi je v nedeljo slavil francoski nemi film o obdobju prehoda iz nemih v zvočne filme Umetnik (The Artist), med drugim za najboljši glasbeni film ali komedijo. Sicer pa je bila to noč uveljavljenih zvezd. Najboljšo moško vlogo so za nastop v filmu Potomci pripisali Georgeu Clooneyju, najboljšo žensko pa si je z upodobitvijo Margaret Thatcher v filmu Iron Lady prislužila Meryl Streep, za katero je to že osmi takšen kipec.

Michelle Williams je dobila zlati globus za najboljšo žensko glavno vlogo v komediji ali muzikalu My Week With Marilyn, Christopher Plummer je bil nagrajen za najboljšo stransko moško vlogo v celovečernem filmu Beginners, nagrado za stransko žensko vlogo pa je prejela Octavia Spencer (Služkinje) kot ena od temnopoltih služkinj v času rasnih napetosti v ZDA v 60. letih prejšnjega stoletja.

Za najboljšo televizijsko dramsko serijo je bila razglašena Homeland, zlati globus pa je dobila tudi glavna igralka serije Claire Danes. Kelsey Grammer je pobral nagrado za glavno moško vlogo v dramski seriji Boss.

Woody Allen je prejel nagrado za najboljši filmski scenarij (Polnoč v Parizu), a se podelitve tudi letos ni udeležil, Steven Spielberg pa je z veseljem sprejel nagrado za najboljši animirani film (Tintin in njegove pustolovščine). Martin Scorsese je pobral nagrado za filmsko režijo (Hugo), kar je njegov že tretji zlati globus, lahko pa se pohvali tudi z nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille. To je letos dobil Morgan Freeman, ki je v svoji dolgoletni karieri med drugim nastopil v vlogah ameriškega predsednika in Boga.

Zdelo se je, da se je voditelj Gervais med vodenjem nadvse zabaval, k čemur je gotovo pripomoglo tudi pivo, ki ga je nosil s seboj. Dejal je, da je hvaležen za službo, v kateri se lahko sprehaja naokoli s kozarcem, se napije in je za to celo plačan.

Zdaj so oči Hollywooda uprte v 24. januar, ko bodo objavili nominacije za nagrado oskar Ameriške akademije za filmsko znanost in umetnost.