Ponedeljek, 2. januarja: V novo leto z novimi zaposlenimi

Zadnji teden starega leta smo imeli novoletno službeno zabavo, ker prej ni šlo. Še sreča, saj smo se vsaj takrat ozrli na preteklo leto in spoznali, da je bilo res plodno in uspešno. Naše podjetje je zraslo tako po obsegu poslovanja kot po številu zaposlenih in prepoznavnosti naše blagovne znamke REFLECTA. S treh zaposlenih smo se oktobra razširili na sedem, z jutrišnjim dnem pa nas bo že devet redno zaposlenih.

Torek, 3. januarja: Pester začetek leta

Začnemo s prvim razširjenim kolegijem. Teme pritičejo začetku novega leta: pravila igre, uvedba nadgradnje CRM, razdelitev področij dela, funkcij in opravil, glavni strateški in prodajni cilji za 2012 in 2013. Kolegi zaživijo, predlogi plavajo na površje, razvije se celo prijetna debata viharjenja možganov. V množici predlogov in zadev, ki jih bo potrebno urediti, poskušam krmariti med čermi stranpoti in držati smer proti najpomembnejšim sklepom in nalogam. Uspešno. Ponosen sem na naš tim. REFLECTA tim.

Sreda, 4. januarja: Dan brez nepogrešljivega partnerja

Partner Hine sporoči, da je zbolel in da žal ne more na sestanek. Hitro preletim zadeve, ki bi jih na sestanku sicer pokrival on in se sprijaznim, da bo ta del pač ostal nekoliko okrnjen in bomo posredovali informacije pač kasneje, če bo potrebno. Zanimiva diskusija v Slovenskem društvu za razsvetljavo (SDR), katere član smo. Kot inovator in svetilnik na trgu industrijske razsvetljave, si tudi skozi to društvo prizadevamo našim kupcem s transparentnostjo in strokovnostjo približati specifiko energijsko varčne industrijske razsvetljave.

Četrtek, 5. januarja: Ekipno prevzemanje del in odgovornosti

Z Damijanom preletim napredek pri testiranju CRM in programu za nujno finančno administracijo. Prihiti sodelavka Tjaša za nujen podpis pomembnega dokumenta. Kliče sodelavec Gregor iz Ljubljane glede strategije prodaje v Združenih arabskih emiratih, ki jo skupaj prilagodiva glede na potencial zastopnika tam. Gregor poleg prodaje doma in logistike v tujini vse bolj prevzema tudi naloge našega glavnega nabavnika.

Delitev del in odgovornosti je trenutno naša največja skrb, poleg dnevnih opravil, strateških odločitev in kadrovskih popolnitev, sploh na področju proizvodnje in montaže industrijske razsvetljave.

Petek, 6. januarja: Ohranjanje stikov s strankami in pisarna na prostem

Danes je koledar oznanjal obisk potencialnih strank v Šempetru in Celju, kamor sva se podala s sodelavcem Damijanom. Ostajanje v stiku z našimi kupci je posebno veselje, pa tudi nuja pri optimizaciji in prenosu znanja prodajnih procesov. Med spremljanjem Irene na predavanja v Ljubljano opravim še nekaj klicev in med čakanjem odprem pisarno na prostem, dokler mi ne shira baterija v prenosniku. Na srečo je tu še moj multifunkcijski mobitel. Postorim še večino zaostalih pomembnih opravil in se spomnim še nekaterih, ki so zaradi preobilice dela nekoliko zastale ter jih dodam v svoj koledar.

Sobota, 7. januarja: Končno vikend in čas za hobi

Zajtrk, igra, kosilo z Bino in Lenko, nato igra in risanke, vmes nekaj mikrotrenutkov za počitek, potem pa na obisk k Damijanu in Alenki. Odrasli se lotimo scenarija za predstavitev Damijanove knjige o Tenkidu, ki bo v petek, 13. januarja, ob 19. uri, v H2O Fusion Cafeju, v Mariboru. Damijan je ustanovitelj in mojster Tenkida, zato bo to prav poseben dan za njega, njegov klub, kot tudi za nas, njegove učence. Kljub temu, da se ves dan trudim izogibati službenim obveznostim, mi pogled večkrat uide na e-mail na mobitelu. Zgolj preverjam, se tolažim. V resnici pa že načrtujem nadaljnje naloge in se poskušam osredotočati na pomembne, pomembnejše in najpomembnejše.

Nedelja, 8. januarja: Nedelja, dan za polnjenje baterij

S kolegom Borisom se dogovorimo za dopoldanski pohod na Pohorje. Na začetku srečamo Martina, s katerim smo reflectaši preživeli precej časa na različnih inovacijskih dogodkih in tekmovanjih. In pobrali večino glavnih nagrad. Martin dela v podjetju Anigmo, kjer so med drugim razvili podometna stikala, ki jih upravljaš brez dotika. Do naše smreke kakšne tri četrt ure ob sproščenem pogovoru grizemo kolena. Sonce, narava, svež zrak, čudovito.