Pismo, ki ga bodo prihodnji mesec dali na dražbo pri dražbeni hiši Christie's, je presenetilo poznavalce skupine. Bilo je napisano dve leti prej, preden je skupina odpovedala sodelovanje z bobnarjem Petom Bestom zato, da se jim je priključil Ringo Starr. The Beatles so nato kmalu osvojili Anglijo in pozneje ves svet.

Pismo je 12. avgusta 1960 napisal Paul McCartney. Namenjeno je bilo neznanemu naslovniku, ki je le štiri dni pred tem v lokalnem časniku Liverpool Echo objavil oglas, da išče skupino, s katero bi sodeloval kot bobnar. Šifra nepodpisanega oglasa se je glasila "Bobnar_mlad_svoboden". McCartney je neznanemu avtorju oglasa ponudil avdicijo z opozorilom, da bi moral v primeru, da se zanj odločijo, skorajda nemudoma odpotovati v Hamburg. "Nadomestilo stroškov znaša okoli 18 britanskih funtov na dan za dva meseca. Če si zainteresiran, pokliči v klub Jacaranda," je pisalo v pismu, ki ga je McCartney podpisal kot član skupine The Beatles. Za zdaj ni znano, ali se je neznani bobnar sicer odzval povabilu na avdicijo, vendar ni prepričal članov zasedbe, ali pa se preprosto ni javil. McCartney je pismo naslovil z "dragi gospod", saj je najbrž predvideval, da gre za moškega glede na to, da tedaj na liverpoolski rock sceni ni bilo veliko bobnark.

Predstavnica za stike z javnostjo pri Christie's Leonie Pitts je dejala, da so poznavalci skupine prepričani, da pismo ni bilo naslovljeno na Starra, saj je bil v tistem času že uveljavljen bobnar pri liverpoolski zasedbi Rory Storm and the Hurricanes, ki je beatlesom predstavljala konkurenco. Prav tako niso poklicali McCartneyja, da bi ga vprašali, ali ve kaj o bobnarju, ki je objavil oglas, saj naj bi bil na poročnem potovanju.

Pri Christie's pričakujejo, da bodo za pismo iztržili več kot 7000 britanskih funtov (8000 evrov). Na dražbi ga bodo ponudili 15. novembra skupaj z drugimi predmeti.