Javna razsvetljava z bogatimi dividendami

Javna razsvetljava bo po dolgih letih izplačala dividende. Tako so odločili Goran Bojović ter Tadej in Matej Počivavšek, ki so prek podjetja Enlux 100-odstotni lastniki družbe. Od skupno 12,13 milijona evrov bilančnega dobička si bodo medse tako razdelili nekaj manj kot šest milijonov evrov bilančnega dobička. Omenimo, da bi pred letom 2010, ko je Enlux obvladoval 51,15-odstotni delež, ta moral dobiček deliti z ljubljansko občino.

Elektro Maribor za dividende 1,2 milijona evrov

Elektro Maribor bo letos v obliki dividend kljub drugačnemu predlogu uprave in nadzornega sveta izplačal 1,2 milijona evrov oziroma skoraj dve tretjini bilančnega dobička.

Skupina Alpos z visoko izgubo

Alpos, ki je v prisilni poravnavi, je na ravni skupine v prvem polletju ustvaril le 13 milijonov evrov čistih prihodkov in kar 7,8 milijona evrov čiste izgube.

Delnica Melamina prinaša 1,5 evra dividende

Kočevski Melamin bo od 3,2 milijona evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend namenil dobrega pol milijona evrov oziroma 1,5 evra bruto na delnico.

Kolektor za dividende milijon evrov

Delničarji Kolektorja so na včerajšnji skupščini odločili, da se za izplačilo dividend nameni milijon evrov.

Visok padec dobička Banke Celje

Banka Celje, ki je v 40-odstotni lasti NLB, je v prvih šestih mesecih ob 16,2-odstotni rasti oslabitev ustvarila 2,7 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj trikrat manj kot v enakem obdobju lani. Bilančna vsota se je hkrati znižala za dobrih sto milijonov, na 2,48 milijarde evrov.

Delavcem SCT in Novolesa 3,1 milijona evrov

Javni jamstveni in preživninski sklad je 655 delavcem SCT včeraj izplačal 2,26 milijona evrov. Za skupno 900.000 evrov nadomestil je hkrati prejelo tudi 400 delavcev Novolesa.

Javor Pivka še vedno v izgubi

Javor Pivka je v prvem polletju ustvaril 1,6 milijona evrov izgube, sicer dobro tretjino manj kot lani. Hkrati so prihodki padli za 13,8 odstotka.

Sod v črnih številkah

Slovenska odškodninska družba (Sod) je prvem polletju ustvarila 145,7 milijona evrov čistega dobička, potem ko je imela v enakem obdobju lani 43 milijonov evrov izgube.

Aktiva z dobičkom, Vipa z izgubo

Aktiva Naložbe je zaradi visokih prihodkov od obresti v prvih šestih mesecih ustvarila milijon evrov čistega dobička, pa čeprav je pri prodaji deleža Savskih elektrarn in nekaterih manjših naložb na sarajevski borzi beležila manjšo izgubo. Prodaja deleža v Savskih elektrarnah ni imela večjega vpliva niti na Vipo Holding, ki pa je v tem obdobju ustvarila slab milijon evrov čiste izgube.

Elektro Celje za dividende 2,5 milijona evrov

Delničarji Elektro Celja so včeraj potrdili nasprotni predlog, da se od treh milijonov evrov lanskega bilančnega dobička za dividende nameni 2,5 milijona evrov.

Rast skupine Unior

Skupina Unior je prvo letošnje polletje končala z desetino višjimi čistimi prihodki. Po lanskoletni izgubi je poslovala z 1,9 milijona evrov čistega dobička, dobiček iz poslovanja pa se je več kot podvojil in znaša 5,4 milijona evrov.

Izguba Tosame ostaja nepokrita

Bilančna izguba Tosame v višini 2,6 milijona evrov ostaja nepokrita, o njej pa bodo delničarji odločali v prihodnjih letih. Ob tem je član uprave Vladimir Brezavšček ostal brez razrešnice.

Sava Re z visoko rastjo dobička

Pozavarovalnica Sava je do konca junija obračunala za 0,2 odstotka manj bruto premij. Kljub temu se je čisti dobiček povečal kar za 229 odstotkov, na 4,2 milijona evrov.

evrov.

Zvona z izgubo

Skupini Zvon Ena in Zvon Dva Holding sta v prvi polovici leta ustvarili 32 oziroma 14 milijonov evrov čiste izgube. Konec junija je imela prva za 259, druga pa za 65 milijonov evrov negativnega kapitala. Včeraj sta bila za nadzornika Zvona Ena imenovana Boštjan Udovič in Emanuel Čerček, medtem ko je novi nadzornik Zvona Dva Uroš Gorišek.

Marina Portorož s skoraj milijonom evrov dobička

Marina Portorož je do konca junija ustvarila 3,4 milijona evrov prihodkov ter hkrati za 70 odstotkov presegla dobiček enakega obdobja lani. Znašal je 970.000 evrov. Omenimo, da včeraj skupščine zaradi premajhnega števila delničarjev ni bilo.

Prodan Mipov obrat v Tolminu

Stečajni upravitelj Mipa je po dolgem postopku prodaje v torek podpisal pogodbo o prodaji proizvodnega obrata v Tolminu. Za 610.000 evrov sta ga kupili družba Alpika, ki ga ima trenutno v najemu, ter Kmetijska zadruga Tolmin.

Inea in Robotina v skupni projekt z japonskim velikanom

Inea, Mitsubishi Electric (ME) in Robotina so se odločili okrepiti prisotnost v regiji, s tem namenom bodo ustanovili skupno podjetje INEA RBT. Ljubljansko podjetje Inea sicer že dvajset let sodeluje s podjetjem ME, v zadnjih letih tudi kot razvojni partner v njihovemu centru iz Nagoje.

Cetis preobrnil izgubo v dobiček

Celjski Cetis je v prvem polletju ustvaril 1,4 milijona evrov čistega dobička, potem ko je v enakem obdobju lani imel skoraj enako visoko izgubo. Prihodki skupine so se ob tem povišali za 26,5 odstotka, na 19,4 milijona

Pripravil Jan Bratanič