Slabi rezultati so v veliki meri posledica oslabitev in rezervacij, ki so bile pri 83 milijonih evrov za desetino višje kot leto prej in več kot polovico nad načrti uprave. Dodatno je na dobiček skupine negativno vplivala tudi srbska Credy banka, ki je leto 2010 zaključila z 8,1 milijona evrov čiste izgube, medtem ko je zagrebška nepremičninska družba KBM Projekt (nekdanji Multiconsult) ustvarila skoraj deset milijonov evrov čiste izgube. Skupno sta tako Credy banka in KBM Projekt ustvarili višjo izgubo, kot je znašal celotni dobiček vseh preostalih družb iz skupine.

Izguba Credy banke, ki je trenutno v fazi prestrukturiranja, je bila pri čakovana, medtem ko razlogi za slabe rezultate KBM Projekta za zdaj še niso znani. Pred dvema letoma so se sicer s poslovanjem KBM Projekta ukvarjali tudi nadzorniki NKBM in zunanji revizorji, vendar nepravil nosti tedaj niso ugotovili. KBM Pro jekt se je pred leti znašel tudi v središču pozornosti hrvaških medijev, saj naj bi se s prenosom ne premičnin na novoustanovljene družbe izogibal plačilu davkov.

Konec lanskega decembra je bilančna vsota Skupine NKBM znašala 5,87 milijarde evrov oziroma odstotek več kot leto prej. Depoziti ne bančnega sektorja so se lani zvišali za šest odstotkov, na 3,7 milijarde evrov, medtem ko so se posojila nebančnemu sektorju zvišala za odstotno točko manj in so konec decembra znašala štiri milijarde evrov. Kapital Skupine NKBM se je lani zvišal za dva odstotka, na 439 mi lijonov evrov.

Vrednost delnice NKBM se pred napovedano dokapitalizacijo, s katero nameravajo v banki zbrati do 130 milijonov evrov svežega kapitala, že več mesecev giblje pri okoli de setih evrih. Delnica tako kotira pri okoli 60 odstotkih knjigovodske vre dnosti in 23-kratniku čistega dobička.