Tokrat je med obiskovalci precej zanimanja vzbudila nekoliko neobičajna kuharska knjiga z naslovom Sila - okusi sveta, v kateri je uredniški odbor, ki mu je predsedovala Doroteja Omahen, zbral recepte kuharskih mojstrovin članic združenja iz tujih držav in Slovenije.

Med njim najljubšimi jedmi iz naših krajev so štruklji, jota, ričet, krhki flancati, diplomatski puding in gobov zavitek, med recepti iz tujine pa izraelski humus (čičerika), začinjena pečena govedina po korejsko, indijska korenčkova halva, diplomatski puding in kanadska sladica, dekadentni browniji.

Kuharska knjiga je pritegnila tudi prvo damo v državi Barbaro Türk, ki ji pri peki piškotov daleč naokoli ni enake. To sposobnost ji poleg obiskovalcev tradicionalnega bazarja priznavajo tudi slaščičarski mojstri (na fotografiji z Dorotejo Omahen).

Ves dohodek od prodaje knjige, ki za 15 evrov ponuja recepte v slovenskem in angleškem jeziku in je naprodaj po povzetju na elektronski pošti infio@sila.si, je namenjen v dobrodelne namene.