Razpravo na sobotni okrogli mizi bosta s predstavitvijo dela konference odprla predsednik družbe Inform AB iz Švedske Graham Barnes in Mary Catherine Bateson, profesorica antropologije z Univerze George Mason iz ZDA. Okroglo mizo pa bo vodil predsednik Fondacije 2020 Petar Turkovič, so sporočili iz urada predsednika republike.

Črnogorska tiskovna agencija Mina je poročala, da bo z Vujanovičem na Brionih tudi črnogorski zunanji minister Dragiša Burzan. Po navedbah hrvaške tiskovne agencije Hina bo namreč hrvaški zunanji minister Miomir Žužul vodil razpravo, na kateri bodo sodelovali zunanji ministri, in sicer o tem, kaj pomeni zaupanje v odnosih med državami.

Hrvaški predsednik je pokrovitelj tokratne pete mednarodne konference Fondacije 2020, ki bo potekala na več ravneh in na kateri bodo sodelovali tudi znanstveniki in gospodarstveniki. Med temami razprav bo tako tudi potreba po obnovitvi zaupanja v svetovnem poslovanju, v kateri bodo sodelovali predstavniki korporacij, med drugim predsedniki uprav podjetij Benteley in Volvo, pa tudi direktorji hrvaških podjetij, je poročala Hina.Fondacijo 2020 (Zaklada 2020) so na Hrvaškem ustanovili leta 1999 v želji, da bi prispevali k razvoju Hrvaške kot sodobne in demokratične evropske države.