Projekt je promocijsko predstavila v torek zvečer v Jazz clubu Gajo, prvi koncert pa napoveduje 23. maja v hotelu Mons v Ljubljani.

"Notranji glas mi je prišepetaval, da je čas za šanson," pojasnjuje Romana Krajnčan svoj nekoliko drugačen projekt, za katerega si je vzela veliko časa. "Pustila sem, da pesmi počasi zorijo v meni, vse dokler niso dozorele." Danes meni, da je našla sanjsko ekipo pesnikov: Boris A. Novak, Andrej Rozman - Roza, Feri Lainšček, Jera Ivanc, Desa Muck, Ksenija Šoster Olmer in Kajetan Kovič.

"Imam srečo, da imam skladatelja in glasbenega producenta kar doma, vendar ni vse tako samoumevno; najprej sem ga morala opozoriti nase, to pa najbolje storim, če več in bolje kuham. Skladbo mi je napisal tudi sin Kristijan Krajnčan, ki na plošči igra bobne in violončelo, ter pianistka in skladateljica Kaja Draksler. Skladbo je prispeval še harmonikar Janez Dovč." V glasbeni ekipi, ki je sodelovala pri plošči in se bo Romani Krajnčan pridružila na prvem koncertu, so še pianist Jaka Pucihar, violinist Saša Olenjuk, saksofonist Jure Pukl, godalni kvartet Ethnodelia, basist Aleš Avbelj in kitarist Primož Grašič.

Skladbe so snemali v Studiu 14 Radia Slovenija, tonski mojster je bil Aleš Koman, mastering je delal Martin Žvelc, idejo o vonju, saj zgoščenka sama po sebi diši, pa je oblikovala kreativna ekipa agencije Publicis. Projekt je podprl tudi Prvi program Radia Slovenija.

Na koncertnem prizorišču hotela Mons se bodo vsem omenjenim pridružili še Darja Švajger, Lara Jankovič in Jure Ivanušič, šansonska ekipa, s katero je Romana Kranjčan zadnje poletje prekrižarila Slovenijo. Skupna pesem, ki se je izoblikovala na teh koncertih, je potpuri pesmi Franeta Milčinskega Ježka in je dodana kot bonus na plošči.

Mojca Menart, direktorica Založbe ZKP RTV Slovenija in glavna urednica projekta, je še dodala: "Ko mi je Romana Krajnčan pokazala izbor svojih pesmi, mi je takoj zadišalo po ljubezni, predvsem pa po visoko kakovostnem projektu. Lepo je delati stvari, v katere verjamemo in so v tem potrošniškem, sprenevedavem svetu drugačne. V ospredju sta nedvomno dva univerzalna jezika, ki svet poganjata naprej ljubezen in glasba."