Stane Vidmar, vodja službe za vzdrževanje na oddelku za gospodarske javne službe in promet MOL, je povedal, da bi lahko začeli že prej, vendar dela vedno načrtujejo julija in avgusta, da so najmanj moteči, saj je v mestu takrat najmanj Ljubljančanov. Prenovili bodo granitno stopnišče in ploščad za invalide, prebarvali in obnovili železno konstrukcijo ter na novo asfaltirali in popravili izolacijo pri vhodu v podhod pri Metalki. Drugi vhodi v podhod bodo med tem normalno prehodni.

Prodajalka ene od trgovin v podhodu je povedala, da pozdravljajo prenovo stopnišča, vendar jih moti, ker jim niso sporočili natančnega datuma prenovitvenih del. Prav tako jih je zmotilo, da minuli teden in konec tedna niso delali in da niso uredili nobenega obhoda oziroma so stopnice prav v času razprodaj povsem zaprli.

Viktor Bezeg iz podjetja Javna razsvetljava je zatrdil, da bodo dela končali do 2. avgusta. Zavrača očitke, da niso obvestili lastnikov trgovin in lokalov v podhodu o natančnem datumu začetka prenove, in trdi, da ni res, da konec tedna niso delali. Stopnišče so morali zaradi varnostnih razlogov v celoti zapreti, saj gre za zahtevna dela, pri katerih potrebujejo prostor pri demontaži in montaži stopnic. Bezeg je zatrdil, da so dela odvisna od transporta, prav tako s prenovo ne želijo ovirati prometa v bližini, zato so to opravili v soboto. V primeru, da bo MOL financirala še prenovo stopnic pri Figovcu, bodo tam začeli delati septembra.