#intervju Aleksandra Grilc Tomažin, Kombučarna Ayatana: Kombuča ponuja široke možnosti
Ayatana v Lescah na Gorenjskem je ena redkih kombučarn pri nas. Leta 2019 sta proizvodnjo začela zakonca Aleksandra Grilc Tomažin in Anže Tomažin, kasneje pa se jima je pridružil še doktor biologije in strokovnjak za fermentacije Martin Turjak. Danes je Ayatana tehnološko napredna manufakturna proizvodnja kombuč in vodnega kefirja, ekipa pa eksperimentira tudi z drugimi izdelki, narejenimi iz teh fermentiranih pijač.
Aleksandra Grilc Tomažin in Anže Tomažin sta proizvodnjo kombuče začela leta 2019. Foto: Jaka Gasar
Fermentirane pijače, kot sta kombuča in vodni kefir, so še pred desetletjem bolj kot ne poznali častilci veganskega načina...
Skoraj dva meseca po izginotju in (domnevni) nasilni smrti dveletne Danke Ilić v Srbiji trupla deklice še niso našli. Preiskava se je sicer obrnila v...
Rusija je v ponedeljek v Varnostnem svetu ZN predlagala resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju, ki pa ni dobil zadostne podpore. Podprla ga ni...
Starši Aleša Wenzla so pred približno 30 leti v Ritoznoju kupili razpadajočo viničarsko hišo, ki je bila nekoč v lasti habsburške družine Windisch -...