Italija je ena izmed ključnih gospodarskih partneric Slovenije, zato je javna agencija Spirit Slovenija tudi letos prisotna na WOBI, kjer na razstavnem prostoru pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.  udeležencem aktivno predstavlja slovensko gospodarstvo ter poslovne in investicijske priložnosti. V sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani udeležencem konference omogoča interaktivno izkušnjo uporabe umetne inteligence preko igranja ročnega nogometa FuzbAI. Agencija tudi na tak način voditeljem, ki se udeležujejo dogodka, predstavlja razvojne dosežke slovenskega znanstvenega in gospodarskega ekosistema.

Strast do posla in novih znanj

World Business Forum s skrbno izbranimi, najaktualnejšimi poslovnimi in menedžerskimi vsebinami, ki jih predstavljajo vrhunski, svetovno uveljavljeni govorci in misleci, prispeva k rasti in razvoju številnih poslovnežev in njihovih organizacij. Sicer poteka v več ključnih poslovnih središčih sveta: New York, London, Sydney, Madrid, Milano, Mexico in Bogota. Letošnjega dogodka v Milanu se udeležuje 2500 voditeljev iz 600 podjetij, ki jim je skupna strast do posla in novih znanj. Svetovno vplivne osebnosti – direktorji, podjetniki, inovatorji, umetniki, športniki in drugi vplivni posamezniki - udeležencem predstavljajo zadnje globalne trende, znanja in izkušnje s področij vodenja, talentov, učinkovitosti, ustvarjalnosti, trajnostnega poslovanja in vključevanja raznolikosti.

Izzivi voditeljev v spreminjajočih se časih

Rdeča nit dogodka v Milanu je tokrat Purpose, navigating uncharted waters, ki naslavlja izzive voditeljev v nenehno se spreminjajočih časih. Zaradi nenehnih tehnoloških, podnebnih in geopolitičnih sprememb so podjetja primorana spreminjati poslovne modele in razmišljati o novih poslovnih strategijah, konkurenčnih prednostih in načinih spodbujanja kreativnosti in talenta zaposlenih, ki so temelj uspešnega delovanja podjetij.