Podjetje si je v zadnjem desetletju nabralo veliko izkušenj s prijavljanjem na evropske razpise neposredno v Bruslju. Strokovnost petnajstčlanske ekipe, ki jo vodita Kristina Kočet Hudrap, ustanoviteljica podjetja, in Martina Anderlič, potrjuje podatek o več kot 90-odstotni uspešnosti pri pridobivanju sredstev.

Pomoč pri prepoznavnosti in konkurenčnosti

Tiko Pro tako pomembno pripomore k večji konkurenčnosti in s tem prepoznavnosti inovativnih in razvojno usmerjenih podjetij na globalni ravni. Podjetja namreč ves čas obvešča o aktualnih razpisih, kar je še posebno pomembno v sedanjih negotovih časih zaradi koronavirusa, ter jim zagotavlja potrebna izobraževanja in podporo pri poročanju.

Podjetje s sedežem v Mariboru ima predstavništvo v Ljubljani in hčerinsko podjetje na Hrvaškem, zelo uspešno pa deluje tudi na območju Evropske unije, še posebno v Avstriji. V desetih letih se lahko pohvali z več kot 900 odobrenimi projekti, več kot 700 strankami in več kot 140 milijonov evrov počrpanega denarja.

Vizija: znamka v evropskem prostoru

Lani je postalo nacionalni zmagovalec v kategoriji poslovnih storitev na mednarodnem tekmovanju European Business Awards ter se še bolj uveljavilo v svetovalnih storitvah na mednarodnem trgu. »Naša dolgoročna vizija je, da tudi v evropskem prostoru postavimo znamko in se pozicioniramo kot sinonim za evropska sredstva, obenem pa ohranjamo človeku ter družini prijazno podjetje,« pravi Kristina Kočet Hudrap.