Bližnje srečanje z drevesom

Vreme je idealno za pohajkovanje po naravi, vožnjo s kolesom znotraj občinskih meja, skratka za veter v laseh. Nekateri imajo v teh dneh časa na pretek, kar je odlična priložnost za nov hobi. Neki Slatinčan si je tako zaželel štirikolesnika. Obiskal je nekoga, ki ga je prodajal, ta pa mu je dovolil poskusno vožnjo po dvorišču. A kaj bi z dvoriščem, če imaš na voljo cesto, ki vodi v svobodo? Triindvajsetletnik je brez dovoljenja pobegnil čez meje zemljišča, a ker je vozil prehitro, se je divja avantura končala z bližnjim spoznavanjem trdnega predstavnika flore. Ob trčenju v drevo se je mladenič še lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je prevozno sredstvo upravljal opit, ker ni imel vozniškega dovoljenja, pa so štirikolesnik zasegli.

Pijan v službi (in za volanom)

Težko je tistim, ki zaradi epidemije niso v službi, še bolj tistim, ki so. Izpostavljeni so najrazličnejšim bacilom, včasih tudi imbecilom. A prejšnji teden so mariborski policisti imeli polne roke dela s tistim, katerega osnovna naloga je vzpostavljati mir. Varnostnik prodajalne je bil v službi pijan, do poslovodkinje na delovnem mestu pa agresiven in žaljiv. Možje postave so grdo obnašanje kaznovali s plačilnim nalogom. A to še ni konec zgodbe. Istega 45-letnika so nedolgo zatem ustavili na cesti med vožnjo neregistriranega avta, poleg tega mu je sodišče vožnjo v tem času prepovedalo, zato so vozilo ga zasegli. (Ponovni) alkotest je pokazal, da je bil moški zelo pijan.

Čez krožišče na pokopališče

Enainštiridesetletni Poljak si bo za večno zapomnil letošnjo veliko noč. Spokojno mestece Rąbień, v katerem niso vajeni niti glasnih prepirov, kaj šele česa hujšega, je na cerkveni praznik oskrunila bizarna prometna nesreča, ki so jo posnele nadzorne kamere. Moški v srebrnem suzukiju je z veliko hitrostjo pripeljal v krožišče, zadel v robnik in z avtom poletel čez krožišče. Med poletom je s spodnjim delom vozila posekal vrhove nasada borovcev, se za las izognil kipu papeža, trd pristanek pa po trčenju v stavbo doživel na dvorišču pokopališča. Gasilcem je uspelo na začudenje vseh le lažje poškodovanega voznika rešiti iz razbitin avta. Policisti sumijo, da je moški pri velikonočnem zajtrku in oziroma kosilu praznične dobrote malo preveč zalival z vinom.

Sodnik odvetnikom: Vstanite iz postelje!

Floridski sodnik Dennis Bailey je v odprtem pismu odvetnike, ki se po videokonferencah udeležujejo (njegovih) razprav, prosil, naj pokažejo vsaj malo spoštovanja do sodišča. »Neverjetno, koliko se jih na kameri prikaže v povsem neprimernem stanju. Eden si ni oblekel majice, ena odvetnica pa se je javljala izpod odeje v postelji,« se je zgražal nad njimi. Izjem ne bo delal niti za tiste zagovornike, ki se – sicer zakamuflirani – javljajo med sončenjem ob bazenu. Sporoča jim, naj se za obravnave vendarle skobacajo iz postelje in (primerno) oblečejo.

Kužki, račke in policisti

Policisti imajo včasih tudi prijetnejša opravila od nenehnega preganjanja prehitrih voznikov, lova na lopove in vzpostavljanja reda in miru. Policija v Rimu je prejšnji teden priskočila na pomoč pri dostavi prav posebnega rojstnodnevnega darila. Meščan je namreč svoji mami kupil psička, ker ji je prejšnji pred kratkim poginil, policiste pa vprašal, ali bi lahko v tem primeru kršil prepoved gibanja in mami dostavil darilo na štirih tačkah. Prošnje niso uslišali, so pa kosmatinca v patruljnem vozilu v nov dom odpeljali kar sami. Na drugi strani sveta, v ameriškem Houstonu, je policist Larry minuli vikend prav tako opravil dobro delo – na patrulji po mestnem parku je naletel na sedem malih račk. V gosjem redu so mu sledile, ko jih je popeljal do njihove mame v bližnjem potoku.