Mraz + ogenj + avto = traparija

Kljub temu da nas sonce popoldne prav prijetno boža in marsikdo težko pričakovano uro razgibavanja zunaj izolacije preživlja v kratkih rokavih, so jutra in noči še vedno hladni. To so na lastni (prezebli) koži prejšnji teden začutili trije Štajerci, ki jim je okoli šeste ure zjutraj na makadamski cesti zmanjkalo goriva. Ker jih je zazeblo, so si ob avtu zakurili ogenj. Za popolno jutro so jim manjkala samo jajčka na oko, sveža kava in plinski kuhalnik. A nesojeni taborniki, očitno nevešči preživetja v naravi in v pomanjkanju kančka zdrave pameti, so ogenj zakurili preblizu avta, ki je zagorel in zgorel. Pogasiti ga je uspelo šele gasilcem. Na srečo nobeden od trojice ni bil poškodovan, požar pa se tudi ni razširil na gozd v neposredni bližini. Moški bodo morali odgovarjati zaradi povzročitve splošne nevarnosti in razložiti, zakaj so kršili odlok vlade in prestopili meje več različnih občin.

Izmaknili žar, alkohol in lovsko trofejo

Prav mogoče, da so se za svoje tatinske podvige v drugo občino odtihotapili tudi številni nepridipravi, ki so se znašli v policijskih zapisnikih. V vasi pri Sežani je nekdo iz hiše ukradel sesalnik pa vlažilnik zraka (pametna izbira za te »umazane« dni), dva radia in CD-predvajalnik (ali to sploh še obstaja?) ter dve stenski sliki. Iz skladišča v Krškem so izginili stoli, škropilnica, motorna žaga in več ribiških palic – na morebitno samooskrbo se je treba pripraviti, kajne? Iz lesenega objekta sredi pašnika je nekdo izmaknil večjo količino alkohola in večji žar za peko (diši po pikniku!), nekdo pa je iz prostorov informacijske točke v bližini planinskega doma na Boču ukradel kavni avtomat, pred pobegom pa popil še dve steklenici vina (vlomi so naporna reč, treba se je malce »podmazati«). Lovski družini iz Radelj ob Dravi pa je lopov odnesel okoli tisoč evrov vredno lovsko trofejo. Morda mu bo v času izolacije delala družbo.

Potencialni tat nahrulil prodajalko

Prodajalka v eni od koprskih trgovin je posumila, da ima obiskovalec nečedne namene. Intuicija je ni pustila na cedilu – iz njegovega nahrbtnika je padlo več kosov oblačil, ki jih očitno ni imel namena plačati, zato mu jih je zaplenila. Sledil je preobrat. Moški se je hudo razjezil na gospo, jo zmerjal in žalil, potem pa trgovino zapustil. Njemu že ne bo nihče govoril, kaj on sme in česa ne! Tudi v primeru potencialne kraje.

Na praznem Manhattnu razbil luksuzni avto

Da se ti uspe sredi skoraj praznega Manhattna ob pol osmih zjutraj zaleteti v parkiran avto, moraš biti res pravi mojster. In da ob tem razbiješ luksuznega, 700.000 evrov vrednega porscheja mirage GT, moraš biti vsaj malo premaknjen. Ali pa na drogah. Izkazalo se je, da je bil 33-letni milijonar Benjamin Chen res zadrogiran, ko je v torek zjutraj med dirkanjem po skoraj prazni newyorški ulici izgubil nadzor nad svojim ultraredkim vozilom, po nesreči pa z močno razbitim skušal še zbežati. Policija ga je kmalu aretirala.