Divjaki pač ne razumejo

»Nekaterim popolnoma nič ne strezni glave« je poročilo mariborske policijske uprave naslovil njen predstavnik za stike z javnostmi. Z razlogom. Dan po tragični prometni nesreči med Kamnico in Mariborom, v kateri je nedolžen voznik avta izgubil življenje, še dve osebi pa sta bili poškodovani, so namreč na istem mestu v roku manj kot pol ure ugotovili dve neprimerni prehitevanji. Ravno to pa je povzročilo prometno nesrečo s smrtjo. »Bi človek komentiral, saj ni res, pa je,« je še zapisal gospod Šadl in navedbe podkrepil s priloženimi fotografijami. »Nekaterim nič ne strezni glave. Niti smrtne žrtve ne,« je še dodal.

Učna ura vožnje – v drevo

Še tako dober (ali slab) voznik mora nekje začeti, kajne. Spomini na vozniške začetke in zgodbice, povezane s tem, so približno v rangu anekdot, ki jih pripovedujejo tisti, ki so vojaški rok služili v rajnki Jugoslaviji. Od vožnje s fičkom po domačem dvorišču do izmaknjenega očetovega avta za hiter krog med njivami in do na videz nedolžnih voženj na očetovem kolenu in z rokico na prestavni ročici. Malo drugačna zgodba pa se je zgodila pred dnevi, ko so policisti na Divaškem proti večeru posredovali pri nesreči 54-letnika, ki se mu je med divjanjem na pot postavilo drevo. Policisti so med pogovorom ugotovili, da v avtu ni bil sam, in ne le to, za volanom neregistriranega (!) vozila je dejansko sedel mladoletnik! Na srečo se je učna ure vožnje – kdaj, če ne zdaj, ko imamo toliko časa – končala zgolj z lažjo poškodbo, pobegom mladoletnika in nekaj različnimi kaznimi.

Z ukradenim kombijem v policijski avto

Težave z mladoletnim voznikom so imeli policisti tudi v Ivančni Gorici. V nedeljo pozno zvečer je tam nekdo ukradel kombi, policisti so voznika kmalu izsledili na avtocesti in ga ustavili na izvozu. A se 17-letnik ni dal tako lahko zmotiti. Vozilo je namreč znova spravil v pogon in namerno trčil v službeni avto mož postave. Tudi ti se niso dali tako enostavno odpraviti, najstnika so ujeli in obvladali. Kmalu zatem pa ga zaradi kraje in preprečitve uradnega dejanja odvedli pred preiskovalnega sodnika.

Ljubim te ... do prtljažnika in nazaj

Vse, kar potrebuješ, je ljubezen. A kaj storiti, ko jo imaš, na poti do nje pa ti stojijo virus in omejitve gibanja? Južnoafričan se je domislil odličnega načrta – iz ene province v drugo je skušal svoje dekle pretihotapiti kar v prtljažniku avta. Podobno kot pri nas bi za »normalen« prehod potreboval dovolilnico, ki pa je ni imel. Na eni od nadzornih točk so moškega ustavili in ga prosili, naj odpre še prtljažnik. Tam jih je čakalo presenečenje. »Gospodična, ste v redu?« so jo pobarali šokirani policisti. Nič ni odgovorila, le namuznila se je, skobacala iz zadka avta in si obula čevlje. Malce so si oddahnili, ko so ugotovili, da dekle ni bilo žrtev kaznivega dejanja, ampak se je prostovoljno pustilo zapreti v prtljažnik, da bi s svojim fantom odšlo skupni poti naproti. Možje v modrem njune ljubezni niso uslišali. Oba so aretirali.

Brzi prašiček in trije policisti

Ste že slišali ta vic? Koliko policistov potrebujete, da ulovijo enega prašička? Odgovor: preveč, pa še zelo smešno je. Trije policaji iz Stamforda v Connecticutu so kar 45 minut skušali uloviti prašiča, celotno zadevo pa celo posneli. Žival se je spretno umikala (mesarskim) rokam trojice, vse dokler ga ni eden od njih pretental in ulovil s kanto za smeti. Posnetek je na spletu postal prava senzacija, mnogi se sprašujejo, ali ne bi policisti pujsa lažje ulovili s krofom, ki jih imajo menda oboji tako zelo radi. Lastnika še iščejo, so si pa vsi oddahnili, da je pujsek nepoškodovan in na varnem. In vsi skupaj upajo, da bo čim prej odpujsal domov