Kavbojci in Indijanci

Otroci te dni niso v šoli, in če hitro opravijo vse šolske zadolžitve, imajo čas tudi za igranje. Eni ostanejo v hiši, drugi se odpravijo v gozd, tretji na domače dvorišče. Tako so policisti iz Seče prejeli prijavo ženske, katere igro z otrokom je prekinila mimo leteča puščica, ki je omagala ob trku s fasado. Priletela je iz sosednje hiše, ne ve pa, kdo jo je izstrelil. Sama sreča, da jo skupila zgolj fasada. Policisti svetujejo previdnost ob igri, o kakšnih kavbojcih v bližini pa niso poročali. V Tržiču so se gasilci v torek ubadali z drugačnim primerom – otroku se je namreč v jašku zataknila roka in je potreboval pomoč pri reševanju uda. Pazite nase in na druge!

Iskanje lastnika izgubljenih ključev

Facebook profil kranjske policijske uprave je poučen in zabaven obenem. Pred dnevi so prek njega iskali nekoga, ki je v planinski koči na Svetem Jakobu pozabil ključ. »Ti, ti, ki lutaš okrog in nisi v samoizolaciji. Javi se nam,« so sporočili in zapis obogatili s številnimi emotikoni. »Dajte deliti, da bo človek našel ključ in ne bo še kregan doma,« so dodali. Očitno je bil poziv zelo ploden, saj se je skrbnik profila že nekaj minut pozneje zahvalil za sodelovanje, češ da so moškega že našli. »Pa menda je bil samo malo kregan. Žena je pač naredila svoje,« so se še pošalili, nato pa v ostrejšem tonu dodali, da samoizolacija ni šala in da jo je treba do konca krize jemati resno.

Kaj je s tem WC-papirjem?

Ta koronavirus je res pravo sr**je. Že prejšnji teden smo prebirali, kako so se v neki trgovini blizu avstralskega Sydneyja zaradi toaletnega papirja prav pošteno sprli. Neki moški je zaradi zadnje role z nožem napadel drugega kupca in uslužbenca, umirili pa so ga šele policisti, in sicer z električnim paralizatorjem. Tokratna zgodba prihaja s Floride, kjer je policija aretirala 25-letnika, ki je iz sosedovega nezaklenjenega avta ukradel cel zavoj toaletnega papirja. Pri nas do podobnih soočenj še ni prišlo – res je, da je v trgovinah zaradi gneče nastalo nekaj panike, zato so kranjski policisti vljudno pozvali vse, naj prevlada razum, ne pa pesti v lovu na dodaten jogurt ali dva.

Raje v bazen kot v izolacijo

Namesto da bi se policisti osredotočili na kaj pomembnejšega, po vsem svetu lovijo kršitelje karantene. Šestintridesetletni Britanki s koronavirusom so v Avstraliji odredili strogo izolacijo. A namesto da bi se zabarikadirala v sobo, je odpotovala v priljubljeno turistično središče na otok Hamilton, kjer je zaradi njenega prihoda nastala panika. Policisti so jo našli mirno plavati v bazenu, ker pa se na pozive policistov ni spravila iz vode, sta v bazen skočila moža postave in jo iz njega odstranila. O kaznih poročajo tudi iz Milana – policija je oglobila zaljubljenca, ki sta se iz karantene izmuznila v avto užit njuno strast.

Draga črna magija

Rubriko končujemo z zgodbo, nepovezano z aktualno krizo. Hrvatica je policiji prijavila (nepoznanega) moškega, ki mu je za urok zoper črno magijo plačala okoli 3300 evrov. Spoznala sta se po spletnem družbenem omrežju, prijateljstvo pa je trajalo zgolj do nakazila visokega zneska denarja. Neznanca policija še lovi.