Paul Millsap je na prejšnji tekmi ob porazu Denverja proti moštvu Oklahoma City zadel le dve točki, po eni najslabših predstav pa je prikazal eno svojih najboljših doslej in je proti Minnesoti s 25 točkami prišel do najboljšega napadalnega izkupička sezone. Od 11 metov iz igre je zgrešil le dvakrat.

Srečanje večnih tekmecev v Los Angelesu sta odločila zvezdnik LeBron James 30 sekund pred koncem in Anthony Davis s prostim metov. Pomerili sta se dve najuspešnejši ekipi v zgodovini lige, skupaj sta osvojili 33 naslovov prvaka, dvanajstkrat sta se srečali v finalih, en naslov več pa ima Boston (17).

James je tekmo končal z 29 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki, Davis, ki je 12 sekund pred zaključkom postavil končni izid, pa je bil s 32 točkami in 13 skoki prvi strelec domačih. Vseh pet članov prve peterke Bostona je doseglo dvomestno število točk, Jayson Tatum pa je z 41 koši prišel do rekorda kariere.

Ekipi slovenskih zvezdnikov se bosta pomerili v noči na torek po slovenskem času. Najprej bo v Clevelandu proti Cavaliers igralo moštvo Gorana Dragića Miami Heat, uro in pol pozneje pa bo Dallas Mavericks Luke Dončića gostil Minnesoto Timberwolves.