Košarkarji Dallasa niso niti enkrat na tekmi zaostajali, tako da je večina članov začetne peterke, med njimi tudi Dončić, Hardaway mlajši in Kristaps Porzingis, lahko zadnjo četrtino spremljala s klopi in počivala.

Dončić je prav na tekmi proti volkovom, svoji 118. v ligi NBA, dosegel in presegel magično mejo 1000 skokov; zdaj je pri skupni številki 1002. Ob tem ima še 825 podaj ter skupno 2850 točk. To pomeni, da je mladi slovenski košarkar, ki bo čez tri dni dopolnil 21 let, postal obenem drugi najhitrejši ter drugi najmlajši košarkar v zgodovini lige NBA, ki je dosegel 2500 točk, 1000 skokov in 750 podaj.

Pred njim je hitreje to uspelo, na 93 tekmah, le Oscarju Robertsonu, medtem ko je samo LeBron James te številke dosegel mlajši kot Dončić – pri 20 letih in 110 dneh. »Seveda ljudje največ govorijo o meni in KP-ju (Porzingis, op. STA). Žal ne govorijo toliko o drugih igralcih naše ekipe, kot so Seth, Tim, Delon ... A na prvem mestu smo ekipa kot celota in tudi o njih bi se moralo več govoriti,« je po tekmi dejal Dončić.

Volkovi, ki so igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Karl-Anthonyja Townsa, so izgubili še peto zaporedno tekmo in že 18. na zadnjih 19 tekmah. Prvi strelec gostov je bil D'Angelo Russell z 29 točkami.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bo gostoval pri San Antoniu.

Medtem pa se bo Minnesota za naslednji obračun odpravila na Florido in se pomerila z Miamijem Gorana Dragića.

Košarkarji Miami Heat so tokrat po podaljšku s 119:125 izgubili na gostovanju pri Cleveland Cavaliers, ki so zrežirali velik preobrat. Izkazal se je novinec Kevin Porter ml., ki je dosegel strelski rekord sezone s 30 točkami, vključno s košem za prednost v podaljšku, Cleveland pa je pred domačimi navijači 22 točk zaostanka preobrnil v zmago.

Miami, za katerega je Dragić, ki je tekmo začel s klopi, dosegel 22 točk, štiri skoke in šest podaj, je sicer igral še drugo zaporedno tekmo brez zvezdnika All-Star Jimmyja Butlerja, a trener Erik Spoelstra je bil po tekmi jezen kot ris.

»S komerkoli si pomerimo v tej ligi, lahko zmagamo. Ni pomembno, kdo nam stoji nasproti. A ne s takšnim pristopom,« je dejal Spoelstra.

Za Miami je poleg Dragića 22 točk dosegel tudi Bam Adebayo, ki je dodal še 13 skokov, Kendrick Nunn, ki je šest sekund pred koncem izenačil za podaljšek, pa je dodal 21 točk.

Vročica bo naslednjih pet zaporednih tekem odigrala v domači dvorani; prvo že v sredo proti Minnesoti.