Novinec med prvoligaši se je zelo temeljito lotil priprav na spomladanski del, v katerem je cilj, da pobegne z devetega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije z drugouvrščenim drugoligašem. Trener Dejan Grabić, čigar obstanek na klopi ni odvisen od obstanka v prvi ligi, je prevetril ekipo. Klub so zapustili nekateri izkušenejši igralci (Zec, Krcić, Đajić, Piskule), namesto njih pa je vključil najbolj nadarjene mlade igralce iz lastne mladinske šole. Prav uveljavljanje mladih igralcev je eden osnovnih strateških ciljev kluba.

Bravo odlično sodeluje z Mariborom, saj so v Šiški že kar trije igralci iz Ljudskega vrta, zato mu že pravijo Maribor II. Aljoši Matku, ki gole kot posojeni igralec zabija že od lanskega poletja, sta se pridružila Andrej Kramarič (posojen) in Sandi Ogrinec, ki se je pravzaprav vrnil domov, saj je kot kadet iz Brava odšel v Ljudski vrt in po vrnitvi v Ljubljano s klubom podpisal pogodbo. V klubu veliko stavijo na 20-letnega branilca Vanjo Drukšića, nekdanjega upa Krke in Krškega, ki pa se bo moral še dokazati. Je namreč še en vzročni primer igralca, ki je prezgodaj odšel v tujino ter pogorel na Nizozemskem in v Italiji. V klubu so izjemno ponosni, da je nadarjeni vratar Domen Gril podpisal profesionalno pogodbo z nemškim prvoligašem Hoffenheimom, vendar bo do konca sezone kot posojeni nogometaš branil v Ljubljani.

Izjemno študiozni trener Grabić je zadovoljen s prikazanim na sedmih pripravljalnih tekmah, ki so bile večinoma z nižjeligaši. Najbolj so namučili na papirju najtežjega tekmeca Maribor, s katerim so izgubili z 0:1, a v Ljudskem vrtu kar trikrat stresli okvir gola.

»Čeprav nas je na zadnji pripravljalni tekmi Orijent zasluženo premagal, saj je bil močnejši v dvobojih in nasploh agresivnejši v vseh elementih igre, sem zelo zadovoljen s trenutnim stanjem ekipe. Nekaj mladih igralcev je resno potrkalo na vrata prve enajsterice. Igralci so se lepo povezali med seboj in uigrali. Med pripravami so pokazali veliko zavzetosti in pravega odnosa do dela. Tudi v strokovnem štabu smo se bolje povezali in naredili korak naprej. Sedaj imamo širino in smo tudi bolj kakovostni kot jeseni. Pripravljeni smo za boj za točke,« je izpostaviltrener Dejan Grabić, ki ga že na spomladanskem startu čaka tekma resnice, ko se bo v Šiški pomeril s Taborom iz Sežane, neposrednim tekmecem v boju za obstanek. V ekipi, kakršna je Bravo, je za uspeh zelo pomembna tudi kemija med igralci v slačilnici. Ekipa je vse bolj zrela in če bo moštveni duh pravi, bo z veliko volje in borbenosti lahko šla tudi čez svoje limite.

Izidi Brava na prijateljskih tekmah: Slovan (Slo, 4. liga) 10:0, Maribor (Slo, 1. liga) 0:1, Radomlje (Slo, 2. liga) 3:3, Javor (Srb, 1. liga) 2:2, Gorica (Slo, 2. liga) 0:1, Osijek II (Hrva, 2. liga) 4:3, Orijent (Hrv, 2. liga) 0:1.