V nasprotju s pričakovanji je med najmočnejšimi nogometnimi prvenstvi trenutno v boj za naslov prvaka največ klubov vpletenih v Nemčiji in Italiji. Proti pričakovanjem predvsem zato, ker imata Bayern München v bundesligi s sedmimi in Juventus v serie A s kar osmimi v nizu najdaljši seriji zaporednih ligaških zmagoslavij. Pri čemer ni nič kazalo, da bi ju v tej sezoni utegnil kdo spodriniti s prestolov. A v tem trenutku je tako, da so v Nemčiji na vrhu v razliki le štirih točk kar štirje klubi (Bayern 43, Leipzig 42, Borussia (D) in Borussia (M) po 39), pri čemer ima zadnja celo tekmo manj. V Italiji pa Inter in Juventus (po 54 točk) ter Lazio (53) loči le točka. No, favorita v obeh prvenstvih ostajata enaka, utegne pa jutrišnji obračun Lazia in Interja že podati jasnejši odgovor na to, kdo bo v Italiji (naj)resnejši izzivalec Juventusa.

Stara dama si je življenje v veliki meri sicer zagrenila kar sama, z dvema porazoma na zadnjih treh tekmah. To je namreč Interju kljub številnim remijem (petim na zadnjih devetih tekmah) omogočilo, da je ob boljši razliki v golih po dobrem mesecu znova na prvem mestu. Laziu pa, ob neverjetni seriji 13 zmag in dveh remijev na zadnjih 15 tekmah, da se je kot avtsajder enakovredno vmešal v boj za prvo mesto. V kako fantastični formi so sinje modri, pričata tudi podatka, da jim je znotraj omenjene serije uspel tudi niz enajstih zaporednih zmag, še bolj pa, da so zadnji poraz doživeli 25. septembra lani prav proti – Interju. Kar pomeni, da so vmes neporaženi ostali na tekmah s prav vsemi drugimi tekmeci v serie A. No, Interjev zadnji poraz je medtem »mlajši« le za deset dni, saj je zadnjega in hkrati prvega ter tudi edinega v tem prvenstvu utrpel 6. oktobra proti Juventusu. Ob tem pa na eno ključnih tekem sezone prihaja opogumljen po zmagi na mestnem derbiju proti Milanu, ki mu je v drugem polčasu po zaostanku z 0:2 zabil kar štiri gole.

Glavna Interjeva prednost v boju za naslov prvaka je sicer, da se je v zimskem prestopnem roku precej okrepil, saj je pripeljal izkušene Ashleyja Younga, Victorja Mosesa in Christiana Eriksena. Po drugi strani pa manjše težave povzroča poškodba slovenskega vratarja in kapetana moštva Samirja Handanovića, ki je izpustil zadnji dve tekmi, zaradi česar je zdravniške preglede pri klubu celo že opravil trenutno prost igralec Emiliano Viviano, ki pa ga v Inter po zadnjih informacijah očitno vseeno ne bo. »Še vedno je prezgodaj govoriti o nečem, o čemer lahko za zdaj le sanjamo. Čaka nas intenzivno obdobje težkih tekem, po katerih bo bolj jasno, kako realne so te sanje,« glede možnosti za naslov pravi Interjev trener Antonio Conte. No, velika Lazieva prednost pa je medtem ta, da je razbremenjen »bremena« nastopov v Evropi in v domačem pokalu, kjer sta tako Inter (pokal in liga Evropa) kot Juventus (pokal in liga prvakov) še vedno v igri. »Pričakujem dobro tekmo v fantastičnem vzdušju proti odličnemu moštvu,« pa napoveduje trener Lazia Simone Inzaghi.

Ta ne bo mogel računati le na poškodovanega Lulića, medtem ko pri Interju ne bo Gagliardinija, Handanović pa bo bržčas na klopi.