»Nismo osvojili še nobene točke. To so bile le pripravljalne tekme, na katerih smo si sicer želeli zmagati, a vse skupaj pred nadaljevanjem prvenstva ne pomeni veliko. Z dobrimi igrami smo poskrbeli, da bodo tekmeci proti nam še bolj motivirani in se na nas še temeljiteje pripravili,« miri evforijo trener Celja Dušan Kosič, potem ko so njegovi varovanci blesteli na prijateljskih tekmah, na katerih so ostali neporaženi. Na sedmih preizkušnjah so dosegli šest zmag, tudi proti poljskemu prvaku Piast Gliwice in vodilni ekipi slovenske lige Olimpiji, ter remi z udeležencem skupinskega dela lige prvakov beograjsko Crveno zvezdo. Dosegli so 19 golov in prejeli zgolj dva.

»Naša podoba na pripravljalnih tekmah je bila dobra. Na pripravah smo naredili vse, kar smo načrtovali. Veseli me, da delujemo dobro, da fantje dajejo vse od sebe, kar so trenutno sposobni. Zdaj se bomo morali soočiti s pričakovanji. Interna pričakovanja so, da smo na vsaki tekmi kakovostni, konkurenčni tekmecem in resni. Šele prvenstvene tekme bodo pokazale pravo podobo opravljenega dela. Za uvrstitev v Evropo bo potrebna kontinuiteta uspehov,« je dodal Kosič, ki spomladi zaradi poškodb ne bo mogel računati na Denija Štrausa in Romana Pungerška.

Celjani so zadržali zasedbo iz jesenskega dela. Odšel je le levi bočni branilec Tadej Vidmajer (na Poljsko), mlada ekipa pa medtem dozoreva. Gonili sili sta kapetan Mitja Lotrič in Dario Vizinger, ki zabijata gole in asistirata. Drugi lepo dopolnjujejo zasedbo, ki so jo nadgradili s štirimi novinci. Glede na status je največja okrepitev levi bočni branilec Denis Marandici, reprezentant Moldavije, ki ima tudi portugalski potni list. Strokovni štab veliko pričakuje še od branilca iz BiH Advana Kadušića in Litovca Domantasa Antanavičiusa.

»Nadaljevali smo tam, kjer smo jesen sklenili z dvema zmagama. Tudi na pripravljalnih tekmah smo igrali zelo dobro, dosegli veliko golov, kar je pozitivno predvsem za nas, napadalce. Verjamem, da bomo takšne predstave nadaljevali tudi v prvenstvu, osvajali točke ter tako razveseljevali navijače,« je poudaril kapetan Mitja Lotrič.

Medtem ko so se nogometaši pripravljali na spomladanski start, je vodstvo kluba nadaljevalo pogovore s potencialnimi ruskimi vlagatelji. Pogajanja so se zavlekla, ker so zelo zahtevna in temeljita, saj imajo Celjani že negativno izkušnjo z ukrajinskimi vlagatelji. Po neuradnih informacijah imajo ruski investitorji že izkušnje z delovanjem v nogometu v mednarodnem okolju.

Izidi Celja na prijateljskih tekmah: Nafta Lendava (Slo, 2. liga) 3:0, Rogaška (Slo, 2. liga) 6:0, Piast Gliwice (Pol, 1. liga) 2:1, Crvena zvezda (Srb, 1. liga) 1:1, Šinik Jaroslav (Rus, 2. liga) 2:0, Šahter Karaganda (Kaz, 1. liga) 2:0, Olimpija (Slo, 1. liga) 3:0.