Komisija za finančni nadzor klubov pri Uefi (CFBC) je Manchester City spoznal za krivega lažnega napihovanja prihodkov od sponzorskih dogovorov, s čimer je nogometni velikan želel ostati v skladu s pravili finančnega »fair playja«.

Pri Uefi so na morebitne nepravilnosti pri poslovanju angleškega prvaka postali pozorni novembra 2018, potem ko je nemški Der Spiegel objavil dokumente, ki so namigovali na netransparentno poslovanje sinje modrih. Iz njih je mogoče razbrati, da 81 milijonov evrov letnega sponzorskega denarja ni izplačeval njihov glavni pokrovitelj Etihad, temveč podjetje Abu Dhabi United Group v lasti lastnika Manchester Citja šejka Zayed Al Nahyana.

Pri Cityju, ki zaradi kršenja pravil sedaj ne bo smel nastopati v evropskih tekmovanjih v naslednjih dveh sezonah (2020/21 in 2021/22), prav tako pa bo moral plačati še 30 milijonov evrov kazni, so poročanje Spiegla sicer vseskozi demantirali. Kot še poroča britanski Guardian, se bodo v klubu sedaj na kazen bržkone pritožili na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani.