Triglav želi postati stabilen prvoligaš v sredini lestvice, da se ne bo vsako leto krčevito boril za obstanek. Klub napreduje na organizacijskem in infrastrukturnem področju, saj na osrednjem stadionu v gorenjski prestolnici postavljajo žaromete, zato bodo že kmalu igrali tekme v večernem terminu. V Kranju je bilo v zimskem premoru veliko prometa s prihodi in odhodi. Izmed nosilcev igre so Gorenjsko zapustili Ezgon Kryeziu in David Tijanić, ki sta odšla na Poljsko, ter Goran Brkić, ki se je vrnil v Olimpijo. Prišlo je kar sedem novih nogometašev, ki so kombinacija izkušenj in mladosti.

»Ko pride do velikih sprememb v igralskem kadru, so priprave še zahtevnejše. Poznal se bo odhod Kryeziuja in Tijanića, a dobili smo veliko novih igralcev, ki so kakovostni, potrebujejo pa čas, da se vklopijo v ekipo. Novince je ekipa lepo sprejela in upam, da bo se bodo čim prej znašli v našem sistemu igre. Na pripravljalnih tekmah so fantje pokazali tisto, kar sem od njih pričakoval, zato upam, da bomo že na prvi tekmi v polni pripravljenosti. Največja težava jeseni je bila, da smo prejeli veliko golov, zato največ pozornosti posvečamo obrambi, izboljšati pa moramo tudi realizacijo,« pravi trener Vlado Šmit, ki je sredi jeseni po seriji slabih rezultatov zamenjal Dejana Dončića.

Med okrepitvami imata najslovitejši priimek brat Wilmots, sinova nekdanjega zvezdnika belgijskega nogometa in selektorja reprezentance Belgije. Kolonijo sinov slavnih očetov v Kranju dopolnjuje Erik Gliha, čigar oče Primož je nekdanji slovenski reprezentant in trenutno uspešni selektor slovenskih upov do 21 let. »Brata Wilmots sta zelo mlada in delovna nogometaša, ki imata veliko genov ugledne nogometne družine. Imata kakovost, da dvigneta raven naše igre v zvezni vrsti in na krilu,« je o okrepitvah iz Belgije povedal 39-letni Šmit. Zaradi kazni na prvih treh tekmah spomladi ne bo smel igrati kapetan in gonila sila ekipe Luka Majcen. »Preostali igralci bodo morali prevzeti odgovornost. Njegova odsotnost bo časovno kratka, saj bomo v osmih dneh odigrali tri tekme,« je odvrnil Šmit, ki je 14 dni priprav opravil tudi v Umagu. Uresničil je napovedi z začetka priprav, da bodo tako zahtevne kot še nikoli. V zadnjih dneh je največ pozornosti namenil osvežitvi ekipi, da bo spomlad pričakala željna nogometa.

»Vsak klub je imel svoj način priprav in drugačne tekmece. Pomemben bo že start v sezono, ko v Kranju gostimo Rudarja. Če zmagamo, bomo dvignili sebe, če bo izid slab, se bodo dvignili Velenjčani, zato bo že prva tekma med najpomembnejšimi,« start sezone pričakuje 30-letni Luka Majcen, eden najbojevitejših nogometašev lige, s katerimi imajo tekmeci veliko težav, ker za uspeh svojega moštva uporabi vse možne trike.

Izidi Triglava na prijateljskih tekmah: Domžale (Slo, 1. liga) 4:3, Rijeka (Hrv, 1. liga) 0:7, Javor (Srb, 1. liga) 1:3, Inđija (Srb, 1. liga) 0:0, Sava Kranj (Slo, 3. liga) 1:0, Bačka (Srb, 2. liga) 2:2, Osijek II (Hrv, 2. liga) 2:1.