Gregg je bil eden najboljših vratarjev svojega časa, njegov prestop k rdečim vragom leta 1957 je bil vreden takrat rekordnih 23.500 funtov. Naslednje leto pa je postal junak navijačev kluba ne le zaradi predstav na igrišču, pač pa zaradi ravnanja ob letalski nesreči v Münchnu 6. februarja 1958, v kateri je življenje izgubilo 23 njegovih soigralcev in članov kluba.

»Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl Harry Gregg, junak Manchester Uniteda in Severne Irske,« je sporočila njegova fundacija. Dodali so, da je umrl v bolnišnici v krogu družine.

V letalski nesreči pred 62 leti je umrlo osem članov ekipe, ki so jo po trenerju Mattu Busbyju imenovali The Busby Babes. Nesreča se je zgodila v zelo slabem vremenu in sneženju na letališču v bavarski prestolnici, kjer je imelo letalo z Unitedovimi nogometaši postanek na poti iz Beograda s tekme evropskega pokala proti Crveni zvezdi, pri tretjem poskusu vzleta pa je zdrsnilo s steze.

Gregg, ki v nesreči ni bil huje poškodovan, je iz letalskih razbitin rešil soigralca Bobbyja Charltona in Jackieja Blanchflowerja. O nesreči Gregg pozneje ni veliko govoril, pred dvema letoma, ko so ob 60-letnici tragedije pripravili spominsko slovesnost, je dejal, da bi se mu zmešalo, če bi nenehno razmišljal o njej. Za pogum v nesreči je dobil tudi odlikovanje reda britanskega imperija (OBE). Za United je med letoma 1957 in 1966 zbral 210 nastopov, bil pa je tudi reprezentant Severne Irske, za katero je nastopil na 25 tekmah.