Slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič tudi na skandinavski turneji Ski Tour nadaljuje odlične prestave. Po 16. mestu na uvodni tekmi v Oestersundu (10 km drsalno) je zasledovalno tekmo na 10 km klasično odtekla z najboljšim časom dneva in končala na petem mestu. Po dveh od šestih preizkušenj je tako tudi peta v seštevku Ski Toura za Norvežankami Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Oestberg, ki zaznamujejo največje uspehe norveškega smučarskega teka zadnje dobe, ter mlado Švedinjo Ebbo Andersson.

Lampičeva je bila danes najmočnejša v zaključku, ko je prehitela skupino tekmovalk, ki jih je lovila vso tekmo. »Že na ogrevanju sem videla, da imam več energije kot v soboto in imam lahke noge. Bolje sem se ogrela in se takoj zapodila za drugimi ter tako ujela prvi vlak,« je opisovala Anamarija Lampič, ki so ji bile naklonjene tudi razmere. Ob tem so serviserji znova odlično opravili svoje delo in imeli tudi veliko sreče, ki jo majhne reprezentance potrebujejo, ko se kosajo z velesilami, kot sta Norveška in Švedska. V času priprav na tekmo je deževalo, med tekmo pa začelo snežiti. V kaotičnih razmerah se v slovenskem taboru niso odločili za zamenjavo smuči in zadeli.

»V takih razmerah sem se vozila v ozadju, čakala na zadnji klanec in odsprintala,« je Lampičeva opisala taktiko drugega dne v Oestersundu, ki ji prinaša lepo izhodišče tudi pred nadaljevanjem v torek na sprintu v Areju. Tekla bo v rdeči majici vodilne v tej razvrstitvi. Na to tekmo čakajo tudi Katja Višnar, Miha Šimenc in Janez Lampič, ki so bili v Oestersundu pričakovano na repu uvrščenih. V četrtek sledi dolga relacijska preizkušnja (38 km) do Merakerja, konec tedna bodo tekmovali v Trondheimu. Z novimi uspehi Anamarija Lampič drži osmo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.