Vodilna v skupnem seštevku je pred najbližjo zasledovalko te sezone rojakinjo Heidi Weng na 15-kilometrski progi zmagala s kar 3:40,8 minute prednosti. Za trojno Norveško zmago je s tretjim mestom poskrbela Ingvild Flugstad Oestberg (+3:41.5). Z zmago je Johaugova, ki je dobila tudi švedsko-norveško turnejo, še povečala obsežno prednost v seštevku pred Wengovo. Pred zadnjimi osmimi posamičnimi preizkušnjami ima 2268 točk, Wengova 1611, tretjeuvrščena Rusinja Natalija Neprijajeva pa 1260.

V moški konkurenci je drugo mesto na 30-kilometrski razdalji v izenačenem boju osvojil Simen Hegstad Krueger (+1:12,8), tretje pa Johannes Hoesflot Klaebo (+1:13,5), vodilni sprinter sezone. V moški konkurenci so tudi mesta od štiri do šest zasedli domačini, na sedmem pa je končal vodilni v skupnem seštevku Aleksander Bolšunov (+1:28,4).

Rus je tekmo začel kot prvi s 34 sekundami prednosti pred Golbergom, a imel obilo težav z mažo smuči. Golberg je tako dobil tudi nordijsko turnejo, za kar je bil nagrajen z dodatnimi 300 točkami. Od Slovencev bi lahko nastopila Anamarija Lampič, ki je v soboto obstala v četrtfinalu sprinterske preizkušnje v klasičnem koraku, a se je zaradi želje po počitku odločila preskočiti današnjo preizkušnjo. Tekaška karavana se zdaj seli v finski Lahti, kjer bosta prihodnji konec tedna tekmi na 10 oziroma 15 kilometrov ter ženska in moška štafeta.