Španec se je v Melbournu poslovil že v četrtfinalu, srbski zvezdnik pa je po novembru 2019 spet zasedel vrh. Finalist Melbourna Dominic Thiem je s petega napredoval na četrto mesto. Avstrijec, ki je v finalu v petih nizih močno namučil srbsko številko ena, je zdaj tik za legendarnim Rogerjem Federerjem. Švicarja je v polfinalu Melbourna gladko premagal ravno poznejši zmagovalec Đoković.

Nemec Alexander Zverev pa kljub prvi uvrstitvi v polfinale na turnirjih velike četverice ostaja na sedmem mestu. Najboljši Slovenec na lestvici ATP medtem ostaja Aljaž Bedene, ki je napredoval za štiri mesta in je po novem 51. igralec sveta.

Keninova v prvi deseterici

V Moskvi rojena Američanka Sofia Kenin, ki je v soboto osvojila odprto prvenstvo Avstralije, pa se je na teniški lestvici WTA prvič v karieri prebila v "top 10", in sicer na sedmo mesto. Številka 1 kljub polfinalnemu porazu proti Keninovi ostaja Avstralka Ashleigh Barty. Najboljša Slovenka Polona Hercog je napredovala za pet mest in je po novem 43.

Še naprej se vzpenja Romunka Simona Halep; potem ko se je na uvodu OP Avstralije prebila na tretje mesto lestvice WTA, je zdaj prehitela še Čehinjo Karolino Pliškovo in je druga igralka sveta. V Melbournu jo je v polfinalu izločila Španka Garbine Muguruza, ki je skočila za 16 mest in je 16. igralka na lestvici WTA.