Justin Bieber, ki je za leto 2020 napovedal vrnitev na glasbeno sceno, je novo leto začel s še enim razkritjem, in sicer, da ima nevarno bolezen boreliozo, bakterijo katere prenašajo klopi. Bieber, ki je prejšnji teden izdal prvi singel po štirih letih glasbene odsotnosti, je svojo diagnozo objavil na instagramu, kot kaže, pa so bila razlog za razkritje zlobna namigovanja medijev. Bieberja so pred kratkim namreč fotografirali v ne preveč dobrem stanju, zaradi bledega obraza in izpuščajev pa so številni domnevali, da ima mladec spet težave z odvisnostjo od drog, tokrat od metamfetamina.

Pevec je z objavo to zanikal, izpuščaje pa pripisal boreliozi; znaki bolezni so še bolečine v mišicah in utrujenost. Pevec, ki je kljub večletni uspešni karieri star šele 25 let, je dodal, da je bilo zadnjih nekaj let res napornih, tudi kar zadeva zdravje, saj ima poleg trenutne borelioze še kronično virusno okužbo – mononukleozo. Zaradi vsega tega ima težave s kožo, utrujenostjo, delovanjem možganov in z zdravjem na splošno.

Bieber ima zaradi svojega premoženja v ZDA sicer redko priložnost, da dobiva ustrezno zdravstveno nego, zato obljublja, da bolezni ne bosta pretirano vplivali na njegovo nadaljnjo kariero, več podrobnosti pa bo, kot se spodobi, razkril v dokumentarni seriji o svojem življenju, ki bo objavljena na youtubu. V njej bo razkril, s čim vse se je spopadal in kaj vse je premagal v zadnjih letih, ob tem pa je svojim 124 milijonom sledilcev in sledilk sporočil, da se bo vrnil boljši kot kadar koli.

Številni so ob tem pevca kritizirali, da je pretirano občutljiv, saj naj borelioza ne bi bila tako resna bolezen. Na to se je odzvala Bieberjeva žena Hailey Bieber, ki je svoje sledilce in sledilke na twitterju pozvala, naj se pozanimajo, kako huda bolezen je v resnici borelioza, saj se v nekaterih primerih simptomi lahko pojavljajo še več let.

V zadnjih letih je bolezen prizadela kar nekaj zvezdnikov in zvezdnic, med drugim manekenko Bello Hadid, pevko Avril Lavigne in igralca Krisa Kristoffersona. Slednji je kot posledico bolezni utrpel tudi izgubo spomina.

Justin Bieber je prejšnji teden izdal prvi singel po štirih letih, z naslovom Yummy, ki naj bi bil posvečen njegovi ženi, z njim pa je napovedal tudi novi album, turnejo in že omenjeno dokumentarno serijo. Novi album bo prvi po tistem iz leta 2015 z naslovom Purpose.

Bieber je sicer zaslovel pri 13 letih, ko so njegove posnetke odkrili na youtubu, tokrat pa se na videoplatformo vrača z desetdelnim dokumentarcem, ki bo na ogled od 27. januarja naprej. Ob izidu novega singla se je pridružil še eni spletni platformi, in sicer tiktok, ki je znana po kratkih videoposnetkih, pogosto podloženih z glasbo in obogatenih s posebni učinki. Bieber, ki je v zgolj nekaj dneh nabral več milijonov sledilk in sledilcev, je na tiktoku objavil posnetke plesanja ob njegovi pesmi Yummy, pri tem pa pozval druge, naj ga posnemajo.

Bieberjeva uporaba tiktoka naj bi pomenila, da se je platforma iz začetne zanimivosti že prelevila v nujni sestavni del medijskega življenja zvezd. Tiktoku se je julija lani pridružil tudi Ed Sheeran, ki pa se je nedavno umaknil na glasbeni počitek.