Očitno se Justin Bieber leta 2013 ni veliko naučil. Takrat je kanadski glasbenik na turnejo po Evropi pripeljal opico kapucinko po imenu OG Malley, zasegli pa so mu jo takoj, ko je v Nemčiji pristal. Opico so najprej dali v karanteno, nato pa so jo predali živalskemu vrtu v Hodenhagenu, od koder so kasneje poročali, da je bila travmatizirana več let.

Bieber takrat ni dojel, da je pri njegovem prekladanju opice, ki ne spada v zasebno ujetništvo, šlo za mučenje živali. V intervjuju za GQ leta 2016 je namreč ugotavljal le, da je bila napaka, da jo je pripeljal s sabo v Nemčijo, ne pa tudi to, da jo je sploh imel. »Vsi so mi govorili, naj opice ne vzamem s sabo. Vsi. Jaz pa sem jim govoril, da bo vse v redu. Bilo je daleč od tega, da bi bilo v redu.«

Zdaj se je 25-letni Bieber zapletel v spor z organizacijo za zaščito živali Peta, ki ga je okrcala, ker je kupil dve mački. Mački, ki sta dobili ime Sushi in Tuna, spadata v pasmo mačk savana, ki je nastala s križanjem domače mačke in afriške divje mačke. Gre za eno najdražjih pasem na svetu, tako da sta mački Bieberja stali 35.000 dolarjev, na svojem profilu na instagramu, ki jima ga je odprl Bieber, pa imata že več sto tisoč sledilcev.

Peto poslal reševat problem plastike

Bieber na instagramu za svoji prijateljici dobiva predvsem pohvale. Peta seveda z njegovo potezo ni zadovoljna. Daleč od tega, pevca je pokritizirala, ker se je odločil kupovati drago eksotično vrsto, namesto da bi posvojil kakšno mačko, ki potrebuje dom. »Justin Bieber bi lahko navdihnil svoje oboževalce po svetu, da bi rešili življenje tako, da bi posvojili mačko iz lokalnega zavetišča za živali. Namesto tega pa podžiga povpraševanje po hibridnih mačkah, s čimer prispeva k prenaseljenosti z živalmi ter dokazuje, da je, ko gre za pomoč živalim, njegovo stališče 'ni mi mar',« je za revijo People izjavila podpredsednica Pete Lisa Lange. Bieber ji je prek twitterja odgovoril, naj se gre solit.

»Peta, osredotoči se na prave probleme, kot so divji lov in živalska krutost. Da se razburjate, ker hočem posebno vrsto mačke? Niste se razburjali, ko sem dobil psa Oscarja, pa ni iz zavetišča. Ali mora biti vsaka domača žival iz zavetišča?« je vprašal Peto pred svojimi 219 milijoni sledilcev na instagramu in jo poslal reševat problem plastike v morju. Predsednica Pete Ingrid Newkirk pa mu je odgovorila: »Oprosti, Justin, ampak o tej temi moraš razmišljati malo bolj poglobljeno. Vsako leto umre na milijone živali, ker jih ne posvoji dovolj ljudi, ampak jih raje kupujejo, zato pride do prenaseljenosti z živalmi, kar je pravi problem.« Bieberju je še predlagala, naj z njimi v lokalnem zavetišču preživi le eno uro. To bo po njenem mnenju dovolj, da bo razumel, »kako težko je pogledati živalim v oči in se zavedati, da bodo mnoge od njih, ker ljudje kupujejo mačke od vzrediteljev, to plačale s svojim življenjem«.