Luka Dončić v ligi NBA nadaljuje tisto, na kar je ljubitelje košarke v letošnji sezoni navadil. Pri zmagi Dallasa proti Chicagu je dosegel drugi zaporedni trojni dvojček, saj je zbral 38 točk, od tega 21 v tretji četrtini, enajst skokov in deset asistenc. Dvajsetletni Ljubljančan je letos dosegel že deveti trojni dvojček z vsaj 30 doseženimi točkami, medtem ko vsi preostali igralci v ligi skupaj osem. S skupno 19. v karieri zaostaja le še dva za Jasonom Kiddom, ki ima v rokah rekord Dallasa. Impresiven pa je tudi seznam igralcev do dopolnjenega 21. leta, ki so v celotni zgodovini lige NBA dosegli trojne dvojčke z vsaj 38 doseženimi točkami – Luka Dončić 5, LeBron James 1.

»Ne vem, kaj naj vam še povem,« se je Luka Dončić sramežljivo namuznil, ko so ga tamkajšnji novinarji povprašali, kaj si misli o tem, da ima sam več trojnih dvojčkov z vsaj 30 doseženimi točkami kot celotna liga NBA. »Seveda sem zadovoljen, a to je le statistika. Vsako tekmo lahko najdemo nekaj drugega. Na koncu dneva pa je pomembno le to, da zmagamo,« je zrelo odgovorila Dallasova številka 77.

Moštvo iz Teksasa je na tekmah v letošnji sezoni, ko je Dončić dosegel trojni dvojček, zbralo sedem zmag in pet porazov. »Pri Luki je najbolj fascinantno to, da počne, kar počne, pri 20 letih,« je soigralca pohvalil Tim Hardaway Jr., ki se je na parket vrnil po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe mečne mišice, in dodal: »Še nikoli nisem videl kakšnega 20-letnika, ki bi bil tako učinkovit na obeh straneh igrišča.«

Hardawayevim besedam pritrjuje tudi statistika. Luka Dončić je na lestvici doseženih trojnih dvojčkov do 21. leta starosti trdno na prvem mestu. Kot rečeno, jih je do sedaj zbral 19. Na drugem mestu je Magic Johnson s sedmimi, na tretjem pa LeBron James s petimi. Dallas je s 23 zmagami in 13 porazi trenutno na šestem mestu zahodne konference, znova pa bo na delu danes ponoči, ko v goste prihaja Denver, pri katerem je Nikola Jokić ob zadnji zmagi proti Atlanti dosegel neverjetnih 47 točk.