Desetkratni udeleženec tekme zvezd All-Star ni igral več kot leto dni, preden se je novembra pridružil Portlandu in se vrnil v severnoameriško košarkarsko prvenstvo. A na tekmi v dvorani Scotiabank Arena, kjer so se Raptors z videoposnetkom spomnili nedavno preminulega dolgoletnega komisarja Davida Sterna in tekmo začeli z minuto molka, je Anthony unovčil bogate izkušnje in pomagal Portlandu do preobrata v zadnji četrtini. Potem ko so gosti zaostajali že za več kot deset točk, so prišli do zmage nad prvaki lige NBA, Anthony pa je dosegel odločilni koš 3,3 sekunde pred koncem.

»Zaupam v svojo pripravljenost. Zaupam v svoj trening. Zaupam svojemu metu. Gre za met, na katerem delam vsak dan, zato je šel v mrežo,« je po zmagi dejal Anthony in pohvalil soigralce. »Nismo se predali. Igrali smo skupaj, ostali osredotočeni na cilj. V zadnji četrtini nam je uspelo nekaj res lepih košev, in to res pomaga tudi za samozavest,« je še dejal zvezdnik lige NBA.

Talisman Portlanda Damian Lillard, ki sta ga večino tekme pokrivala dva igralca, je končal pri 20 točkah, CJ McCollum pa jih je k zmagi dodal deset.

Vsaj deset točk sta za goste prispevala še Hassan Whiteside (14) in Anfernee Simons (12), Whiteside je dodal še 16 skokov za šesti zaporedni dvojni dvojček. Portland kljub zmagi, prvi po štirih zaporednih porazih, ostaja zunaj mest, ki vodijo v končnico lige, saj je na devetem mestu zahodne konference, medtem ko je Toronto po porazu padel na lestvici vzhoda.