Zaključni dvoboj v zabijanju je znova postregel z obilico razburjenja, saj so bili mnogi prepričani, da bi moral nagrado za najboljšega še drugič v karieri osvojiti zvezdnik Orlanda Aaron Gordon. Sodniki najprej niso mogli ločiti obeh finalistov, ki sta v prvem krogu točkovno premagala Pata Connaughtona (Milwaukee) in Dwighta Howarda (LA Lakers).

Zato sta dobila še dva poskusa, pri čemer je Jones Jr. prejel 48 točk, Gordon pa s skokom prek najvišjega košarkarja v ligi NBA, Tacka Falla, ki meri v višino kar 231 centimetrov, zgolj 47. Občinstvo v Chicagu je bilo vidno presenečeno in je sodnike nagradilo z žvižgi.

»To je to. Konec je,« je dejal Gordon po porazu v finalu. »Čutim, da bi moral imeti dve nagradi za zabijanje, veste, kaj mislim? V tem pogledu sem končal. Moj naslednji cilj je biti najboljši v metanju trojk,« je še jezno pristavil košarkar Orlanda, ki ne slovi kot zanesljiv strelec z razdalje.

Precej bolj učinkovit pa je bil Hield. Sedemindvajsetletni ostrostrelec kraljev iz Sacramenta je namreč v obeh krogih dosegel 27 točk, v finalu pa je premagal Devina Bookerja (Phoenix) in Davisa Bertansa (Washington), ki sta dosegla 26 oziroma 22 točk. Branilec naslova Joe Harris (Brooklyn) je izpadel v prvem krogu. Hield je sicer v boju za zmago začel slabše kot Booker, a je zadel zadnji met v seriji z dvojnimi točkami, s čimer je prehitel zvezdnika sonc iz Phoenixa.

Na spretnostnem poligonu je presenetljivo slavil center Miamija Adebayo, ki je za seboj pustil številne košarkarje, ki so veljali za favorite, kot so Spencer Dinwiddie (Brooklyn), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma) in Khris Middleton (Milwaukee).

Na glavnem dogodku konca tedna v Chicagu bo drugič v zgodovini nastopil slovenski košarkar. Ta čast je pripadla Luki Dončiću.