Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da so v istem krogu lige ABA poraz doživele vse tri slovenske ekipe. Potem ko je Primorska klonila proti Budućnosti in Olimpija proti Igokei, je bila včeraj poražena še Krka, ki je bila pričakovano brez moči na gostovanju pri Crveni zvezdi.

Novomeščani so proti aktualnim prvakom lige ABA že tako veljali za izrazite avtsajderje, v Beogradu pa so morali zaigrati še brez enega izmed nosilcev igre Luke Lapornika. V prvem polčasu je dolenjsko moštvo na krilih Glenna Coseyja in Ivana Ramljaka držalo korak z gostitelji in na odmor odšlo z vsega petimi točkami zaostanka. V drugem polčasu pa je nato evroligaško moštvo stopilo na plin in po izključiti Ramljaka, ki je dobil strogo drugo nešportno osebno napako (zanimivo, obračun med srbskim in slovenskim moštvom so sodili dva srbska sodnika in en črnogorski), brez večjih težav prišlo do visoke zmage. Novomeščani predvsem v obrambi nikakor niso našli načina, da ustavijo nasprotnika, ki je prihajal do lahkih košev pod obročem. O tem največ pove kar 70-odstotni met Zvezde za dve točki (37-26).

»Z novimi tremi okrepitvami je Crvena zvezda sestavila najmočnejšo ekipo v ligi ABA. Čeprav nisem bil zadovoljen z nekaterimi stvarmi, smo v prvem polčasu držali stik z nasprotnikom. A to je tekma, v kateri nimamo veliko besede in je vse odvisno od Zvezde, ki je v drugem polčasu pokazala kakovost. Brez Ramljaka se nismo več mogli držati, v zadnjem trenutku pred tekmo pa smo ostali brez Lapornika. Do konca lige ABA nimamo lahkega razporeda, a če bomo zadržali trenutno raven igre, potem bomo trd oreh za vsakogar. Za obstanek se bo borilo zadnjih pet klubov v jadranskem tekmovanju,« je povedal trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 14. krog: Olimpija – Igokea 78:85, Primorska – Budućnost 75:78, Zadar – Mega 106:100, Partizan – Mornar 88:75, FMP – Cibona 88:79, vrstni red: Budućnost in Partizan po 11-3, Olimpija 10-4, FMP 9-5, Primorska in C. zvezda po 8-6, Mornar 7-7, Krka 5-9, Igokea, Zadar in Cibona po 4-10, Mega 3-11.