Potem ko so v zadnjem tednu igrali nekoliko slabše, saj so na treh tekmah izgubili proti skromnima Washingtonu in Orlandu, je Miami Gorana Dragića znova dosegel zmago. Na domačem parketu je s 122:111 ugnal Portland. Za uspeh je bil najzaslužnejši prav nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je dosegel 29 točk, od tega sedem trojk, s čimer je izenačil rekord kariere, in kar 13 asistenc. 33-letni Ljubljančan je tako izjemno nadomestil izostanek najboljšega posameznika moštva Jimmyja Butlerja, ki je tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu. Miami je dobil 17. tekmo od 18 v domači American Airlines Areni in v letošnji sezoni še ni izgubil dvakrat zaporedoma.

Dragić v vlogi igralca s klopi v tej sezoni še naprej blesti, kar je tudi eden glavnih razlogov, da je Miami z razmerjem zmag in porazov 26:10 na tretjem mestu vzhodne konference. Njegova prilagodljivost za uspeh moštva navdušuje tudi trenerja Erika Spoelstro: »Vedno znova poudarjam, da gre za igralca, ki je bil na tekmi vseh zvezd. In prav njega izpostavim kot zgled, ko govorim z mladimi igralci v moštvu. Če želiš biti del zmagovalnega moštva, se moraš žrtvovati in sprejemati stvari, ki ti morda niso najbolj pri srcu. Jasno je, da bi Goran z lahkoto igral v prvi peterki. A to, da prihaja s klopi, ima številne pozitivne učinke na našo ekipo, ki jih ob tej priložnosti ne bi našteval. Novo vlogo je brez ugovarjanja sprejel in nam v njej daje toliko, da težko opišem.«

Odlična sezona, v kateri trenutno dosega po 15,9 točke in pet asistenc na tekmo, bo tudi izjemno izhodišče pri pogajanju za novo pogodbo v NBA. Dragić bo namreč poleti prost igralec. Njegovo žrtvovanje za uspeh moštva so odlično sprejeli tudi navijači Miamija, ki ga pozivajo, naj ostane v Miamiju in na Floridi sklene kariero.