Kar se je napovedovalo proti Megi in Ciboni, se je zgodilo proti Igokei. Košarkarji Cedevite Olimpije so omenjeni tekmi z zvrhano mero sreče še dobili, današnje proti Igokei pa ne. Ljubljančani, ki so znova igrali slabo in sila egoistično, so tako na sedmi domači tekmi v ligi ABA doživeli prvi poraz, ki je sila boleč, saj je Igokea pri dnu lestvice in je v Stožicah igrala brez poškodovanih Wrighta, Evansa, Kariniauskasa in Tomasa.

Oslabljena je bila tudi Olimpija, ki je pogrešala Boatrighta. Američan si je poškodoval stegensko mišico, resnost poškodbe pa bo znana v dnevu ali dveh po temeljitejših zdravniških pregledih. Po porazu trener Slaven Rimac ni skrival razočaranja. »Največja težava zadnjih treh tekem je odgovornost – številne žoge poklonimo nasprotniku, mečemo, ko ne bi smeli, vsak košarkar vleče na svojo stran. To moramo popraviti, saj bomo tako odpravili številne težave, ki se nam pojavljajo,« je začel Rimac. Na vprašanje Dnevnika, ali namerava tudi Olimpija pripeljati kakšno okrepitev, kot so to storili konkurenti za končnico, pa je še nekoliko bolj okrcal igralce. »Ne razmišljam o okrepitvah, saj sem zadovoljen z moštvom. Sami sebi smo največji sovražnik! Kemija v moštvu, ki je izredno pomembna, ni na pravi ravni. Igralci morajo razumeti, da pride tekma, ko ne boš vrgel na koš in boš le garal v obrambi. A boš s tem prinesel zmago ekipi in to te mora zadovoljiti. Večina mojih igralcev tega ne more sprejeti. Poskušamo vplivati na njih in jim razložiti, da je pomemben moštveni uspeh. V letošnji sezoni smo na tak način že pokazali resno kakovost,« je sklenil Rimac.

Kljub odhodu petih nosilcev in trenerja Jurice Golemca Primorska še naprej navdušuje. Močno zdesetkana se je Budućnosti izjemno upirala in kljub poškodbi Nejca Bariča tekmo pripeljala v izenačeno končnico, pa čeprav je ob koncu prvega polčasa izgubljala že za 20. Srbski sodnik Ilija Belošević je 25 sekund pred koncem pri izenačenju na 75 dosodil sumljiv prekršek Alenu Hodžiću, v katerega se je zaletel Sean Kilpatrick. Na drugi strani pa je Aleksandar Lazić deset sekund pred koncem zgrešil prosta meta za izenačenje. »Ko je popustila trema, smo začeli igrati, kot znamo. Zmanjkala je pika na i, ki bi nam dala zagon za nadaljnje delo,« je dejal trener Primorske Andrej Žakelj, ki še ni mogel računati na okrepitev Marka Lukovića.

Krko, tretjega slovenskega predstavnika, ki je prekinila sodelovanje s Petrom Rakićevićem, čaka jutri obračun s Crveno zvezdo. Beograjčani so po odločitvi lige ABA obračun 13. kroga proti Budućnosti, na katerega v Podgorico zaradi domnevnega pomanjkanja varnosti niso prišli, izgubili z 0:20, odvzeta jim je bila tudi točka za poraz, hkrati pa so prejeli še finančno kazen v višini 20.000 evrov. Pri Crveni zvezdi so zagrozili, da v kolikor se obračun ne bo odigral, pomeni to konec lige ABA. »Za Zvezdo je zmaga obvezna. Pričakujem, da bomo dali svoj maksimum in pokazali največ, kar lahko v danem trenutku,« razmišlja trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, drugi izidi 14. kroga: Zadar – Mega 106:100 (22:26, 47:51, 66:75, Vuković 28, Simonović 23), Partizan – Mornar 88:75 (17:11, 46:29, 66:53, Paige 19; Pullen 19, Begić 2), FMP – Cibona 88:79 (20:18, 35:44, 64:58, Radanov 20; Rebec 19), jutri ob 17. uri: C. zvezda – Krka.