Odsotnost Kristapsa Porzingisa in Tima Hardawaya Jr. se Dallasu pričakovano pozna. Moštvo iz Teksasa je v ligi NBA kljub novi izjemni predstavi Luke Dončića doživelo poraz po podaljšku proti kakovostno skromnemu Charlottu s 123:120. S 13. neuspehom v sezoni je Dallas padel na šesto mesto na zahodni konferenci.

Če vprašate Dončića, potem bi osebne dosežke v hipu zamenjal za moštvene zmage. To poudari prav vsakič, ko njegovo moštvo izgubi. In nič drugače ni bilo niti tokrat, ko je z desetim trojnim dvojčkom (39 točk, 12 skokov, 10 asistenc) v sezoni postavil nov mejnik v zgodovini franšize iz Dallasa, ki ga je do letos držal v rokah Jason Kidd z devetimi. Trenerja Ricka Carlisleja pa je po porazu zmotila groba igra nasprotnikov nad slovenskim košarkarskim zvezdnikom. »Vse bolj ga pretepajo. Vse skupaj dobro prenaša, a stvari se stopnjujejo iz tekme v tekmo. Na to stalno opozarjam tudi sodnike, ki bodo morali nekje potegniti črto. Kar se dogaja, ni prav,« je med drugim povedal Rick Carlisle.

Konec tedna je bil na delu tudi Miami Gorana Dragića, ki je nekoliko padel v formi. V floridskem derbiju je bil namreč Orlando boljši s kar 105:85. Triintridesetletni Ljubljančan je v dobrih 20 minutah na parketu zbral osem točk, šest skokov in tri asistence, po tekmi pa se je trener Miamija Erik Spoelstra prav tako pritoževal nad sodniki, saj meni, da nad njegovim moštvom že celotno sezono piskajo premalo osebnih napak.