Luka Dončić je prejel milijon in 73.957 tisoč glasov oziroma 599 več kot Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) in dobrih 53.000 več kot največji zvezdnik lige NBA v zadnjem desetletju.

Med branilci na zahodu je na drugem mestu za Dončićem zvezdnik Houston James Harden s slabimi 750.000 glasovi, tretji pa je Damian Lillard (Portland) z dobrimi 200.000 glasovi.

Dončić, Antetokounmpo in James (Los Angeles Lakers) so tudi edini košarkarji, ki so prejeli preko milijon glasov. Najbližje temu je Anthony Davis (Los Angeles Lakers) z 950.000 glasovi.

To so glasovi navijačev, ki so vredni 50 odstotkov pri izbiri obeh začetnih peterk na tekmi All Star, ki bo 16. februarja v Chicagu. Preostale glasove prispevajo igralci, ki nastopajo v ligi NBA, ter novinarji. Glasovanje se bo končalo 20. januarja.

Luka Dončić je lani v spletnem glasovanju zasedel drugo mesto z več kot 4,2 milijoni glasov, a nato zavoljo ocen novinarjev in igralcev iz lige NBA izpadel iz prve peterke ter še iz izbora trenerjev. Na koncu je nastopil le na tekmi vzhajajočih zvezd.

LeBron James je do zdaj petnajstkrat nastopil na tekmi All Star, Antetokounmpo pa trikrat. Lani sta prav ona dva dobila največ glasov in bila posledično kapetana ekip.