Temu je Dončić, ki se je po tekmi pozdravil tudi z nekdanjim zvezdnikom domačih Kobejem Bryantom, dodal še sedem podaj, štiri skoke in dve ukradeni žogi, poleg tega je izgubil šest žog.

Dončić je dve minuti pred koncem druge četrtine prodiral na koš in ob osebni napaki Dwighta Howarda grdo padel na parket z velike višine, obležal je na tleh, a se potem hitro pobral in bil uspešen pri obeh prostih metih. Vseeno je potem odšel v garderobo, a se po odmoru kljub bolečinam vrnil na parket.

Lakersi, ki so v začetku decembra morali priznati premoč Dallasu, tokrat gostom niso pustili nobene možnosti za zmago, že ob polčasu so vodili za 11 (54:43), v tretji četrtini tudi za 17, na koncu pa zmagali s 13 točkami naskoka.

Pri Dallasu predvsem v prvem polčasu niso imeli svojega večera, ko so zabeležili najnižji odstotek zadetih metov iz igre letos - 30,4 (zadeli so 14 od 46 poskusov).

Pri vodilnem moštvu zahoda je bil točkovno najbolj razpoložen Anthony Davis, ki se je ustavil pri 23 točkah. Prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James pa je postal deveti igralec v zgodovini lige NBA, ki je presegel mejo 9000 podaj. Danes jih je na koncu zbral 13, temu pa dodal še 13 točk.

Nova tekma košarkarje Dallasa čaka v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Oklahomi City Thunder.