Dvojnega dvojčka je s po 14 koši in skoki za Dallas dosegel tudi Maxi Kleber. Na nasprotni strani je kar šest igralcev doseglo dvomestno število košev, po 20 Danilo Gallinari in Dennis Schröder.

Tekma je bila z izjemo prve četrtine, ki jo je Dallas dobil z 32:20, izredno izenačena. Moštvi sta tako rekoč poravnani prišli tudi v končnico, ko je Dončić minuto in 22 sekund pred koncem povišal prednost Dallasa na 101:98. Prav Ljubljančan pa je bil tisti, ki je na lastni koži spoznal velikokrat ponovljeno frazo, kako kratka je pot od junaka do bedaka.

Najprej je pri vodstvu za točko zgrešil met za tri točke, nato izgubil žogo in gostitelji so povedli s 104:101. Nato je za tri točke poskušal Kleber, gostje so dobili skok v napadu, a je trojko pet sekund pred koncem zgrešil še Dončić. Zadnja priložnost za spremembo izida je bil hiter prekršek, kar pa je Gilgeous-Alexander Free kaznoval z zadetima prostima metoma.

»Igrali smo zelo dobro košarko. To počnemo na vsaki tekmi, a danes na koncu žoga enostavno ni hotela skozi obroč. Upam, da bo na naslednji tekmi šlo,« pa je dejal Dončić. Tudi trener Dallas Rick Carlisle je bil mnenja, da je bila tokrat na strani Oklahome sreča, saj je v končnici po dobrih akcijah manjkal le zaključek: »Bili smo tako skupaj, da je na obeh straneh odločal po en zgrešen in zadet met. Lahko bi se obrnilo tudi drugače.«

Houston pa je nadigral Denver z Vlatkom Čančarjem. Slovenski košarkar je na parketu sicer preživel slabi dve minuti, a je njegova statistika ostala prazna. Za Denver je 21 točk dosegel Nikola Jokić, pri Houstonu je 35 točk dosegel James Harden, 28 jih je dodal Russell Westbrook. Po prostem večeru Denver čaka obračun z Indiano, Dallas z Brooklynom, na igrišču pa bo isti večer tudi Goran Dragić na tekmi med Miamijem in Torontom.