Prvič so na končne rezultate tekem DP vplivale tudi korekcijske točke za vetrovne razmere in naletno zaletišče. Na koncu je prvi naslov zimskega državnega prvaka osvojil Domžalčan Anže Lanišek. Po prvi seriji je bil s 130 metri drugi, v finalu pa je bilo 131 metrov dovolj za neulovljivih 277,2 točke. Vodilni po prvi seriji, Timi Zajc, član SSK Ljubno BTC, v prvi seriji je skočil 131 metrov, je v finalu pristal pri 130,5 metra, zbral pa je 276,0 točke. Bron je po najboljši oceni finalne serije osvojil Domen Prevc, ki je za 122,5 in 135 metrov dobil 265,5 točke.

»Zelo lepo je zmagati na državnem prvenstvu. Ponavadi sem na teh tekmah vedno čutil dodaten pritisk, večji kot na tekmah svetovnega pokala. Bilo je kar malo čudno. Danes pa sem bil dovolj sproščen. Pravi občutki se počasi vračajo. Upam, da sem se spočil od potovanj v Ruko in Nižnji Tagil,« je po zmagi razmišljal prvak.

Na četrtem mestu je končal Peter Prevc, peti je bil Cene Prevc, šesti pa Tilen Bartol.

Ema Klinec je skočila 123,5 in 116,5 metra ter zbrala 219,5 točke, kar je bilo le točko več od branilke naslova, Urše Bogataj, ki je skočila 124 in 117 metrov. Bron je osvojila Nika Križnar s 122,5 in 115 metri ter 215,8 točke. »Tekma je bila res zelo težka, pogoji so bili zelo zahtevni. Punce smo bile zelo na kupu, lahko pa rečem, da sem danes imela tudi nekaj sreče, saj so desetinke šle v moj prid. Vse smo se borile, vesela pa sem, da smo vse cele in zdrave in se zdaj lahko osredotočimo na svetovni pokal,« je dejala

Ekipni naslov je osvojila prva ekipa kranjskega Triglava, za katero so skakali bratje Prevc in Žiga Jelar. Srebro je osvojila prva ekipa SSK Ljubno BTC, bron pa prva ekipa SSK Ilirija.