Letos je Ljubno za Slovenke v sezoni brez olimpijskih iger ali svetovnega prvenstva seveda glavni cilj sezone. Svoje delo so izredno motivirane slovenske skakalke na ekipni tekmi opravile izjemno. Po prvi seriji so pred doslej nedotakljivimi Avstrijkami imele 10 točk naskoka. Kandidaturo za najvišja mesta je v drugi seriji s skokom dolgim 94 metrov potrdila odlična Križnarjeva, ki je v prvo pristala pri 92 metrih. Slovensko vodstvo se je podvojilo.

Špela Rogelj za njo je svoj drugi skok opravila nekoliko slabše, bila je za tri metre krajša kot v prvo (86 m), Marita Kramer pa je kot naslednja Avstrijka stopila nekaj domače prednosti (90 m). Podoben skok kot v prvo je nato uspel Katri Komar (82 m), kar je dalo priložnost Evi Pinkelnig, ki je ni izpustila. Avstrijke so skočile na vrh s petimi točkami prednosti, kar je pomenilo končni obračun med Emo Klinec in Chiaro Hölzl. Klinčeva je letos najboljšo skakalko preskočila za pol metra, kar pa ni bilo dovolj za morebiten zaključni preobrat. Se pa Slovenke kljub temu veselijo odličnega drugega mesta, Norvežanke so recimo na tretjem mestu za njimi zaostale okroglih 45 točk.

Današnji ekipni tekmi v nedeljo sledi še posamična. Skakalke so v petek zaradi premočnega vetra sicer ostale brez treninga in kvalifikacij, slednje bodo izpeljali v nedeljo neposredno pred posamično tekmo. Poleg najboljših dveh Slovenk v svetovnem pokalu Eme Klinec in Nike Križnar, ki sta obe v "top 10", bodo za Slovenijo v nedeljskih kvalifikacijah nastopile še Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta in Pia Mazi.