Pahor obožuje vietnamsko in libanonsko kuhinjo

Predsednik Borut Pahor je imel prejšnji teden zaradi svoje vloge vrhovnega vojaškega poveljnika še več obveznosti kot običajno, na instagramu pa si je konec tedna vendarle vzel čas za ocenjevanje svetovne kulinarike. Povedal je, da je privržen azijski kuhinji, sicer bolj vietnamski kot japonski. Od vseh svetovnih kuhinj ima najraje libanonsko, od evropskih pa mu tekne mediteranska – pravi, da predvsem francoska, italijanska in grška. Ljubiteljem mesa predsednik priporoča obisk Argentine. Ponudba je tako dobra, pravi, da obstaja mnogo tistih, ki se od tam sploh ne vrnejo.
Challe Salle prejel v dar nenaročeni portret

Morda se priljubljenost pevca in raperja Challeta Salleta večini zdi pojav zadnjega leta ali dveh, a prek instagrama je pred dnevi sporočil, da praznuje že osupljivih deset let glasbene kariere. V dar je med drugim prejel nenaročeni portret, delo domače umetnice Renate Dorko, ki s svojimi upodobitvami tradicionalno rada preseneča slavne, sploh pri ženskah priljubljene moške zvezdnike. Med drugimi je v preteklosti podarila portret Enriqueju Iglesiasu, turškemu zvezdniku Buraku, več slikarskih del je posvetila tudi liku in delu Cristiana Ronalda.
Nevarne prakse slovenskih vplivnic

Blogarkam z instagrama po domače rečemo vplivnice in takšnih, ki s svojimi objavami pritegnejo več od deset tisoč sledilcev, je vse več. Mnoge izmed njih so nekdanje zmagovalke lepotnih tekmovanj, na primer nekdanja miss športa Ajda Sitar Žumer, ki zaradi nosečnosti trenutno prehaja med tako imenovane mami blogerke. Med mnogimi skrbno insceniranimi fotografijami, s katerimi oglašuje sponzorske izdelke, pa smo v zadnjem tednu opazili podobo, ki je ni pametno posnemati doma. Poleg lučk na baterije si je v postelji namreč prižgala še dišeče sveče, kar sodeč po prizoru nedvomno predstavlja požarno nevarnost.
View this post on Instagram

Be the light and the hope you wish to see in the world. ✨ Upam, da ste začetek novega lepa preživeli kar se da lepo, obkroženi z najdražjimi, z mirom in toplino v srcu. ✨ ::::: ✨ GIVEAWAY ✨ Mene ni grel le topel čaj, odeja in toplina najdražjih, temveč tudi vonj po pištkotih in dišečih svečah @svetdisav, ki dodajo v tem zimskem času še poseben pridih. Da se bo na tak način lahko razvajal še nekdo, za začetek leta pripravljam prav poseben po-praznični giveaway (swipe desno za dišeči nagradni paket). Kako sodeluješ? Sledi @svetdisav in @ajdasitar in v komentar označi prijatelja/ico, ki je tvoja luč 🕯️. Nagrajenec/ka bo znan/a 8. januarja 2020 zvečer. #GladeDoživetja #sponsored (ad)

A post shared by AJDA SITAR ŽUMER | Blogger (@ajdasitar) on

Plestenjak izbranko primerjal s kokakolo

Najslavnejši domači kantavtor Jan Plestenjak na družbenih omrežjih redno objavlja predvsem svoj obraz, v zadnjem obdobju pa sledilce razveseljuje tudi s svojimi verzi. Pred dnevi je prispodobe za viharno ljubezensko čustvovanje našel v pijači. »Tako se zgodi, naenkrat zagori, kot vino sem jaz, kokakola si ti,« pesni Plestenjak, ki se zagotovo zaveda večpomenskosti zapisanega. Kokakola in vino sta po mnenju mlajših uporabnikov namreč izvrstna kombinacija, bolj resni ljubitelji obeh pijač pa so nad mešanico večinoma ogorčeni.

Spletna zbirka slovenskih mlajev

V pestri domači ponudbi tako in drugače duhovitih profilov na instagramu smo zaznali profil Rd mlaji, posvečen znamenitemu slovenskemu pojavu, največkrat v čast okroglim rojstnodnevnim jubilejem. Največ mlajev kajpada nastane v čast srečnežev, ki praznujejo abrahama, nekaj javnih čestitk pa je namenjenih tudi drugim slavljencem. Nekaterim visoko na drog privežejo pravi pralni stroj, drugim privoščijo zgolj izrezanega smeška, šestdesetletniku iz Brezovice pa so ob osebnem prazniku postavili mlaj z osebno fotografijo in prečrtanim napisom dan mladosti. Ob prečrtanem napisu so ustvarjalni avtorji mlaja zapisali, da gre za »dan starosti«.
View this post on Instagram

🎈hvala @terijaki 🎁

A post shared by @ rdmlaji on


Redki prosti dnevi župnika Goloba

Bohinjski župnik Martin Golob je zaradi spretnega obvladovanja družbenih omrežij v zadnjem letu postal zvezda domače katoliške scene in širše, zaradi česar ga v goste vabijo mnoge televizijske in radijske oddaje, naklonjeni pa so mu tudi spletni in tiskani mediji. Če medijskim aktivnostim prištejemo še njegove redne župnijske obveznosti, ima prostega časa bolj malo. Na srečo mu je država namenila prost dan, kot se je veselil na instagramu. »Najraje imam državne praznike in frej dneve, ker takrat sem tudi jaz frej. Na cerkveni praznik si česa takega ne bi mogel privoščiti,« je zapisal drugega januarja in objavil fotografijo alpske idile. Obveznosti župnika pa morda tudi v naslednjih dneh niso bile prenaporne, saj je od takrat objavil že nekaj novih posnetkov gorskega pohodništva.