Niti približno ni bila lepa. A je bila s takšno razliko, kot jo je Cedevita Olimpija potrebovala. V 8. krogu evropskega pokala so Ljubljančani proti Brescii iskali zmago z več kot sedmimi točkami prednosti, za kolikor so izgubili na prvi tekmi. V Stožicah so se 40 minut mučili, saj jim v napadu nikakor ni steklo, a so se do konca borili in bili za to, tudi po zaslugi neumnosti italijanskega moštva, nagrajeni. Uspeh z enajstimi točkami prednosti zmaje postavlja v ugoden položaj pred zadnjima tekmama proti Nanterru v gosteh in Joventutu doma. Po premoru bo prva tekma v Parizu v sredo, 11. decembra, druga pa teden dni pozneje v Stožicah.

Pomembnost današnje tekme je v Stožice privabila nekoliko več gledalcev kot sicer, med njimi pa je bilo tudi okoli 100 navijačev Brescie. Ker je bilo italijansko moštvo še v nedeljo na delu v domačem prvenstvu, so v ljubljanskem taboru poudarjali, da mora biti v njihovi igri veliko energije. Na uvodu je je bilo na pretek in kazalo je, da utegnejo gostitelji hitro pobegniti na višjo razliko. A nato so se začele težave. Nekaj kolapsov v obrambi in predvsem izredno nerazpoložena igra v napadu je botrovala, da je Brescia ujela priključek in povedla. Zmaji so v prvi četrtini zgrešili vseh šest metov za tri točke, s črte prostih metov pa zadeli le enega od prav tako šestih. Tudi v nadaljevanju se igralcem v zelenih dresih nikakor ni odprlo, a so na drugi strani močno pritisnili v obrambi in nasprotnika prisilili v številne napake. Če bi bila Olimpija v napadu nekoliko bolj razpoložena, bi se na glavni odmor bržkone odpravila z že neulovljivo prednostjo. Tako pa je bilo po trojki Codija Millerja-McIntyra še vedno solidnih, a glede na prikazano preskromnih plus 12.

Zapravljeno v drugi četrtini je Olimpijo teplo v tretji, ko je še bolj zaškripalo v napadu. Gostje so z delnim izidom 9:0 znova ujeli priključek in odprli vprašanje o zmagovalcu. V moštvu trenerja Slavena Rimca ni bilo razpoloženega posameznika, ki bi potegnil voz. Ob tem so se igralci podobno kot na začetku sezone zatekali k individualnim akcijam, ki niso imele nikakršnega učinka. Ko je žoga nekoliko zakrožila, je Olimpija hitro naredila delni izid 7:0 in pred zadnjo četrtino lažje zadihala, nato pa se z nasprotnikom znova spustila v dvoboj, kdo bo naredil večjo neumnost. Kljub temu je na koncu presodila večja kakovost gostiteljev, ki so tudi po zaslugi napak Brescie prišli do želene končne prednosti.

»Povečale so se nam možnosti za preboj v drugi del, zato moram biti zadovoljen. Igralcem sem pred tekmo povedal, da moramo biti pripravljeni na borbo in da mora biti naša motivacija dvakrat večja od njihove. Ob polčasu smo bili v dobrem položaju, a tokrat nismo bili pri metu. Včasih je tako, a je pomembno, da ne obupaš. Z dobro obrambo smo na koncu prišli do želenega,« je misli strnil Slaven Rimac.

Evropski pokal, 8. krog, preostali tekmi skupine C, jutri ob 17.30: Unics – Nanterre, ob 18.15: Darušafaka – Joventut.