Po turbulentnem uvodu v sezono so pri košarkarski Olimpiji lažje zadihali. Tri zaporedne zmage proti Darušafaki, Primorski in Unicsu iz Kazana so Ljubljančane napolnile s samozavestjo, ki je pred tem manjkala. Ta se kaže v dominantnem skoku, odstotku zadetih prostih metov, manjših padcih v igri in še marsičem. A kljub očitnemu dvigu forme v zmajevem gnezdu ne vlada nikakršna evforija. Ravno nasprotno. Igralci vsi v en glas ponavljajo, da je še veliko prostora za napredek in da je to le začetek poti. Novo priložnost za rast bodo imeli danes, ko se bodo v Stožicah pomerili z ekipo, ki je do zdaj prav tako zbrala pet zmag in en poraz FMP. Ob Ljubljančanih in Beograjčanih ima enako razmerje na vrhu lestvice le še Budućnost.

»Kot trener sem potreboval čas, da sem spoznal, kako se igralci v določenih situacijah odzivajo. Tudi oni so se med seboj bolje začutili, v moštvu so se izoblikovale vloge. Na roko nam ni šlo niti to, da smo na prvih dvanajstih tekmah osemkrat gostovali. Zmanjkalo nam je nekaj treningov, a se zdaj stvari postavljajo na svoje mesto. Imamo velik potencial in še vedno precej prostora za napredek. Zirbes in Boatright sta imela dolgi lanski sezoni in bosta prava po novem letu, Simonoviću pa se je začelo poznati dolgo poletje s svetovnim prvenstvom,« je pojasnil Slaven Rimac.

FMP je presenečenje letošnje sezone, saj igral odlično. Z Beograjčani je imela Olimpija velike težave že v četrtfinalu superpokala lige ABA, ko je z veliko sreče izvlekla podaljšek in po dodatnih petih minutah prišla do zmage. Moštvo trenerja Vladimirja Jovanovića je edini dosedanji poraz doživelo v 5. krogu na gostovanju pri Partizanu, pa še tam je bilo v igri za zmago do samega konca. »Pomembno je, da v obračun s FMP krenemo agresivno in motivirano ter z željo, da se dokažemo. Naši tekmeci so mladi, a premorejo kakovost, jedro ekipe pa je skupaj že tri leta. Za nas je ta tekma odlična priložnost, da nadaljujemo dobro igro,« je o tekmecu povedal Rimac.

Precej lažje delo se jutri obeta Primorski, ki gostuje pri kakovostno skromni Megi, zato je v vlogi velikega favorita. Koprski klub ima nekaj težav s financami, česar trener Jurica Golemac ni želel komentirati, saj pravi, da se osredotoča le na delo na parketu.

»IZJAVA.«

Liga ABA, 7. krog, danes ob 17. uri: Igokea – Budućnost, ob 20. uri: Olimpija – FMP, jutri ob 12. uri: Mega – Primorska, ob 18. uri: Mornar – Zadar, ob 20. uri: Partizan – C. zvezda, ponedeljek ob 18. uri: Cibona – Krka.