»Gledalci so izkazali ogromno podporo temu filmu,« je po poročanju revije Rolling Stone dejal Adrian Smith, vodja domače distribucije pri družbi Sony. Po njegovih besedah se veselijo, da jim bodo ponudili še eno priložnost, da si film ogledajo tako, kot je bilo mišljeno - v kinodvoranah na velikem platnu ter z več prizori in zvoki 60. let, ki jih je Tarantino pripravil kot dodatno poslastico.

V filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu, ki je v ameriške kine prišel julija, je nastopila priznana igralska zasedba, v kateri so bili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Al Pacino in Bruce Dern.

Nova različica filma je daljša, lahko pa bi bila še daljša, saj je portal Indiewire maja poročal, da je v prvem planu film trajal štiri ure in 20 minut, kar pomeni, da obstaja še več kot ura neuporabljenih posnetkov. Prikazuje zgodbo o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto v filmski industriji leta 1969, ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda.

Film je v blagajne po Severni Ameriki prinesel več kot 139 milijonov dolarjev, po svetu pa 228 milijonov dolarjev, s čimer je postal drugi najbolj dobičkonosen Tarantinov izdelek po filmu Django brez okovov iz leta 2012. Kljub komercialnemu uspehu pa se je srečal s kritiko zaradi upodobitve ikone borilnih veščin Brucea Leeja.

Kitajski cenzorji so odpovedali začetek predvajanja filma v državi, napovedanega za 25. oktober. Družba Sony Pictures uradnega pojasnila ni podala, neimenovani viri pa so za revijo Hollywood Reporter povedali, da odlog filma deloma izvira pri Leejevi hčeri Shannon Lee, ki je pri nacionalni filmski upravi zahtevala spremembe glede očetove upodobitve. Tarantino, ki ima v pogodbi pravico do končne podobe, naj filma ne bi nameraval spreminjati.